Madrid

Honors d'estat per acomiadar Alfredo Pérez Rubalcaba

Per la capella ardent instal·lada al Congrés hi han passat els reis emèrits, dirigents de diferents colors polítics i milers de ciutadans

RedaccióActualitzat

Dol oficial i honors d'estat per la mort d'Alfredo Pérez Rubalcaba, aquest divendres, als 67 anys. Emoció, respecte i un ampli consens des de tots els àmbits a l'hora de recordar la seva figura.

La capella ardent amb les despulles de l'històric dirigent socialista, instal·lada divendres al vespre al Congrés dels Diputats, ha tancat aquest dissabte a les dues del migdia. Aquest dissabte a la tarda s'ha fet el funeral privat a Madrid.

Personalitats, polítics i milers de persones anònimes han donat l'últim comiat públic a Rubalcaba, l'home d'estat a les bambolines del PSOE durant més de 30 anys.

Expresidents, reis, amics i rivals

Les cues s'han tornat a repetir avui al Congrés per acomiadar Alfredo Pérez Rubalcaba. Companys de partit i també adversaris polítics han elogiat de manera unànime la figura de Rubalcaba, a qui han qualificat d'home d'estat i de consens.

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha arribat a primera hora a la cambra baixa per acompanyar la família. Ha presidit la sala, en un costat del fèretre, juntament amb la presidenta del Congrés, Ana Pastor, i la diputada socialista Adriana Lastra.

A l'altre costat hi havia la família, que ha rebut el suport de ciutadans anònims i també de personalitats, com la infanta Elena o els reis emèrits.

 

 

La desfilada de dirigents socialistes ha estat contínua: l'expresident del govern Felipe González o l'exvicepresident Alfonso Guerra. També l'expresident de la Generalitat José Montilla o l'expresident andalús Manuel Chaves, que no ha pogut contenir les llàgrimes.

 

 

Federico Trillo, expresident del Congrés, i Baltasar Garzón, exjutge de l'Audiència Nacional, també han passat per la capella ardent. Com el president del PDeCAT, David Bonvehí, i l'excoordinadora del partit Marta Pascal.

 

 

Aparcant diferències polítiques, hi han passat els líders actuals de Ciutadans i el PP. Ja va ser-hi ahir a la nit Mariano Rajoy, rival de Rubalcaba en unes eleccions generals, que es va retrobar amb Pedro Sánchez. També Soraya Sáenz de Santamaría, i els líders de Podem, Pablo Iglesias i Irene Montero.

A més, hi han passat personalitats del món de la cultura, com Ana Belén i Víctor Manuel.

 

 

També hi ha volgut ser el primer ministre de Portugal, el socialista Antonio Costa, a qui Pedro Sánchez i la presidenta del Congrés, Ana Pastor, han rebut.

El fèretre de l'exvicepresident del govern espanyol i ex-secretari general del PSOE ha estat cobert amb la bandera d'Espanya i la del Partit Socialista. Molts ciutadans hi deixen roses vermelles, símbol dels socialistes.

El Congrés dels Diputats ha posat, al pati de la cambra, unes taules amb diversos llibres de condolences perquè els ciutadans que han anat a la capella ardent hi poguessin escriure el seu adeu al dirigent socialista.

 

Llibre de condolences a la seu del PSC

El PSC ha suspès els actes de campanya. Aquest dissabte al matí, a la seu del partit del carrer Pallars de Barcelona, han obert les portes perquè els ciutadans que ho vulguin puguin escriure una dedicatòria a l'històric dirigent del PSOE en un llibre de condolences.

La portaveu del grup parlamentari del PSC, Eva Granados, i el candidat del partit a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, han destacat la intel·ligència i la proximitat de Rubalcaba. I també la seva proposta per al conflicte català.

ARXIVAT A:
PSOE
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut