Protesta de la plantilla d'H&M
Treballadors d'H&M protesten davant d'una botiga de la cadena el juny del 2023 (EFE/Ana Escobar)

H&M tancarà 28 botigues i anuncia un ERO de 588 treballadors

L'expedient de regulació es començarà a negociar al setembre, segons CCOO

Actualitzat

La multinacional sueca de roba H&M acomiadarà 588 treballadors a tot Espanya i tancarà una trentena de botigues. L'empresa ha iniciat un procés d'acomiadament col·lectiu per causes organitzatives i econòmiques, segons ha fet públic el sindicat CCOO. 

La intenció de l'empresa és engegar el procés de negociació de l'ERO al setembre. Amb el reial decret que es va aprovar l'any 2023, quan es produeixin tancaments de centres de treball, cal notificar l'obertura dels expedients de regulació a l'autoritat laboral i als sindicats més representatius amb almenys sis mesos d'antelació.

Dijous, la cadena de roba ja va anunciar un altre ERO a les oficines que té l'empresa a Barcelona. No se sap, però, quina serà l'afectació de l'ERO a les botigues de Catalunya. 

La plantilla d'H&M va fer diverses jornades de vaga l'any passat en el període de rebaixes d'estiu per reclamar millores laborals i salarials i que es reforcessin les plantilles. Finalment, es va arribar a un acord amb l'empresa que va permetre desconvocar la vaga. 

L'any 2021 H&M ja va presentar un expedient de reducció de plantilla que va afectar finalment 349 treballadors a tot l'Estat, lluny dels 1.100 acomiadaments que plantejava l'empresa en un primer moment. Aleshores, la cadena de roba ja va tancar les botigues que tenia al Portal de l'Àngel i a la Rambla de Barcelona.

El sindicat CCOO considera "massa agressiu" l'anunci fet ara per la multinacional i assegura que es poden buscar solucions que no impliquin la pèrdua de llocs de treball. 

En la primera meitat del 2023, la multinacional de la moda va incrementar els beneficis un 61%, fins a arribar als 7.147 milions.
 

Anar al contingut