En un any s'ha duplicat l'albirament de rates a carrers, parcs i metro de Nova York

"Hi ha un nou xèrif a la ciutat": Nova York nomena una exterminadora de rates

Mestra i gestora de residus, Kathleen Corradi estrena aquest nou càrrec creat per fer front a la plaga de rates que hi ha a la ciutat
TEMA:
Salut

La ciutat de Nova York ha nomenat Kathleen Corradi la primera directora del "programa de reducció de rosegadors", un nou departament de l'Ajuntament dedicat a matar els milions de rates que corren per la gran ciutat.

Corradi, educadora i experta en gestió de residus, dirigirà la batalla per fer front a la gran població de rates que hi ha a la ciutat.

Kathleen Corradi, la nova directora de "mitigació de rosegadors a tota la ciutat" (Reuters)

Dimecres, l'alcalde Eric Adams va presentar la nova directora a Harlem, el primer barri on es posarà en marxa el pla de desratització. "Rates, us presento el vostre pitjor malson", va dir Adams. "Odia les rates tant com jo."

Els reptes als quals s'enfronta Corradi són molt grans, en un moment en què el nombre d'albiraments de rates documentats pels inspectors de la ciutat es va duplicar l'any passat, segons dades municipals.

 

"Hi ha un nou xèrif a la ciutat"

Els rosegadors es veuen regularment als carrers, als parcs, a les andanes del metro o als contenidors d'escombraries, i combatre'n la proliferació ha estat una batalla fins ara inacabable.

L'alcalde Eric Adams, un expolicia dels considerats durs, vol deslliurar la ciutat d'aquesta plaga: "No hi ha res que odiï més que les rates."

Corradi, anomenada Tsarina de les Rates, va proposar mesures contundents. "Veureu molt de mi, i moltes menys rates", i va declarar la guerra als rosegadors: "Hi ha un nou xèrif a la ciutat."

"La ciutat de Nova York pot ser famosa per la Pizza Rat, però les rates i les condicions que les ajuden a propagar-se ja no es toleraran: no més voreres brutes, espais abandonats o caus excavats descaradament.

Les rates són dures, però els novaiorquesos són més durs. Així que caldrà la implicació de tots per assegurar-se que això tingui èxit."

Pizza Rat, el vídeo d'una rata arrossegant un tall de pizza escales avall de metro, que es va fer viral el 2015, va fer més gran la llegenda urbana que diu que a Nova York hi ha tantes rates com persones, o sigui, gairebé nou milions. De fet, la fama ve de lluny. El famós novel·lista anglès Charles Dickens ja s'havia queixat de la quantitat de rates quan va visitar la ciutat el 1842.

 

Es desconeix la població real de rates de la ciutat. Un estudi del 2014 va situar la xifra al voltant dels 2 milions, o una per cada quatre habitants.
Però, els albiraments de rates han augmentat en els últims anys. La proliferació de terrasses a les voreres, permeses durant la pandèmia quan es van tancar els restaurants, va contribuir al problema, segons alguns funcionaris.
 

Es busca un flautista d'Hamelín amb "instint assassí"

El nomenament de Kathleen Corradi arriba quatre mesos després que la ciutat publiqués una oferta de treball municipal que deia que buscava un cap "amb instint assassi" i oferia un sou anual d'entre 120.000 i 170.000 dòlars.

"Tens el que cal per fer l'impossible? Una vehemència virulenta contra les bestioles? Una formació en planificació urbana, gestió de projectes o govern? I el més important, l'empenta, la determinació i l'instint assassí necessaris per lluitar contra l'autèntic enemic, la implacable població de rates de la ciutat de Nova York?
Si és així, la vostra feina somiada us espera: director de Mitigació de Rosegadors de la ciutat de Nova York."

Corradi, que anteriorment havia supervisat el pla d'erradicació de rates a les escoles públiques de la ciutat, ha estat la candidata triada que cobrarà 155.000 dòlars anuals, segons The New York Times.


Mesures insuficients fins ara

Gastant milions de dòlars, el municipi ha provat regularment noves tècniques per erradicar rates, com el gel sec o els banys d'alcohol, cosa que va provocar manifestacions a Brooklyn.

En els últims mesos, Adams ha limitat les hores que les bosses d'escombraries poden quedar a les voreres abans de la recollida i ha posat en marxa un programa de compostatge a les voreres per reduir el malbaratament d'aliments.
Però la rata marró, que probablement va arribar a Nova York en algun moment de l'època de la Guerra de la Independència, ha demostrat ser un adversari astut i ha prosperat malgrat els nombrosos intents d'exterminar-la dels túnels i passadissos del metro de la ciutat.

Fins i tot, una associació de veïns de Manhattan, anomenada R.A.T.S., organitza regularment caceres amb els seus gossos per matar tantes rates com sigui possible.

ARXIVAT A:
Salut Medi ambient Estats Units
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut