Carta manuscrita d'agraïment a les persones que han testificat al Suprem a petició de les defenses

"Heu posat llum a la foscor": carta dels presos als testimonis del judici al Suprem

A la carta, afirmen que l'1-O la ciutadania de Catalunya va desobeir, "conscient del que feia", una prohibició "tan injusta com antidemocràtica"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Judici procés

Dimarts, 14 de maig, a la darrera sessió d'aquesta setmana del judici del procés, els nou independentistes catalans jutjats van difondre una carta, manuscrita i firmada per tots, dirigida als votants de l'1 d'octubre que han testificat aquests dies al Suprem.

La sessió de dimarts va ser una de les més tenses que s'han viscut en aquest judici al Suprem. El president del tribunal, Manuel Marchena, va interrompre nombroses vegades els interrogatoris als testimonis de la defensa, i la defensa de Jordi Cuixart va protestar per "vulneració continuada de drets fonamentals".

Ara, quan falten per declarar pocs testimonis de les defenses, i després de sentir casos com el de María Luisa Carrillo, el regidor Jordi Pesarrodona o la filòsofa Marina Garcés, els presos consideren que les seves paraules "han posat llum a la foscor". Asseguren que els testimonis de l'acusació -en referència als policies i guàrdies civils que van declarar- van mentir en les seves declaracions.

Aquests testimonis, subratllen, han posat en valor la "desobediència civil massiva" que va permetre l'1 d'octubre, davant el desafiament de l'Estat contra els principis democràtics.

Aquest és el text íntegre de la carta:

 

"Estimades i estimats,

Cadascuna de les vostres declaracions ha estat el record viu del que va ser l'1 d'octubre. La vostra dignitat davant el tribunal que ens jutja ha posat en evidència la determinació d'una gran majoria del poble de Catalunya per exercir decididament i pacífica el dret d'autodeterminació.

L'Estat va desafiar la raó i els principis democràtics. I la ciutadania de Catalunya va desobeir, conscient del que feia, una prohibició tan injusta com antidemocràtica.

Les vostres paraules han posat llum a la foscor que les mentides dites pels testimonis de l'acusació havien provocat.

Estem orgullosos de vosaltres i de com heu reivindicat i posat en valor la desobediència civil massiva que va fer possible la gran victòria de l'1 d'octubre.

Gràcies per tanta dignitat! Ens en sortirem!"

La carta està signada per Jordi Sànchez, Carme Forcadell, Josep Rull, Dolors Bassa, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Raül Romeva.

Aquest últim acompanya la seva rúbrica amb un dibuix en què es veu una persona que mostra una flor entre els barrots d'una presó.

 

ARXIVAT A:
Judici procés Procés català Jordi Sànchez Jordi Cuixart Carme Forcadell Joaquim Forn Josep Rull Jordi Turull Dolors Bassa Raül Romeva
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut