El portaveu del PSOE Antonio Hernando, durant una roda de premsa (EFE)
El portaveu del PSOE Antonio Hernando, durant una roda de premsa (EFE)
Madrid

Hernando, Ares i Batet, entre els 6 negociadors de Pedro Sánchez

L'equip negociador, que ha donat a conèixer Sánchez a la Comissió Permanent de l'executiva reunida a Ferraz, també estarà integrat per l'exdiputat José Enrique Serrano i María Luisa Carcedo

RedaccióActualitzat

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ja s'ha posat a treballar després d'acceptar l'encàrrec del rei de formar govern i ha donat a conèixer, a través d'un comunicat, els noms de les persones que s'asseuran a la taula de negociacions amb els altres partits, entre les quals destaquen el portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando; l'exministre Jordi Sevilla;  l'exconseller basc Rodolfo Ares, i la catalana Meritxell Batet, secretària d'Estudis i Programes del PSOE i coordinadora del programa electoral.

Hernando, la persona de confiança de Sánchez al Congrés, farà de portaveu. Ares, segons destaca el comunicat socialista, té una àmplia experiència en la negociació de pactes al País Basc, on va ser conseller d'Interior quan Patxi López n'era el lehendakari, i Sevilla, per la seva banda, és l'encarregat de les qüestions econòmiques del partit.

L'equip negociador, que ha donat a conèixer Sánchez a la Comissió Permanent de l'executiva reunida a Ferraz, també estarà integrat per l'exdiputat José Enrique Serrano, que va ser cap del gabinet de l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, i María Luisa Carcedo, la secretària de Política Social del PSOE.

Aquest equip negociador, segons els socialistes, comptaran amb el suport de la Comissió Executiva Federal i del Consell Polític Federal, on hi ha els líders territorials del partit.

Aquest dimecres els socialistes ja es reuneixen amb Coalició Canària i Esquerra Unida en les que seran les primeres trobades que mantindran amb els partits per buscar suports.

El secretari general del PSOE ja va comparèixer aquest dimarts després de saber-se que havia acceptat l'oferta del monarca. Sánchez va parlar de buscar un govern de les forces del canvi que desterri les polítiques del PP i faci bandera de la regeneració. En el cas de Catalunya, es va mostrar disposat a parlar amb tothom, però va reiterar que, com el PP, no està disposat a negociar la sobirania espanyola i que no buscarà el suport dels partits independentistes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut