Clients del càmping Els Alfacs denuncien que ningú els ha avisat ni els ha anat a socórrer (CCMA)

"Hem fet lianes amb llençols per pujar els veïns": així s'han viscut els aiguats a Alcanar

Veïns del Montsià expliquen com han viscut la riuada que ha inundat cases i carrers, i reclamen noves canalitzacions perquè la situació no es repeteixi amb cada temporal

RedaccióActualitzat

La gota freda ha descarregat amb molta força al sud de Catalunya aquest diumenge, sobretot a les comarques de la Terra Alta, el Montsià, la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre. 

Hi ha hagut més de 200 trucades al 112, la majoria al Montsià. Un dels municipis que han patit més els efectes de la DANA ha estat Alcanar, on s'han arribat a acumular 218 litres per metre quadrat, la majoria en només tres hores i s'ha recomanat el confinament de la població durant quatre hores.

Alcanar Platja i les Cases d'Alcanar són les zones que s'han endut la pitjor part. A Alcanar Platja és el tercer cop en cinc anys i els veïns demanen que es canalitzin els barrancs d'una vegada. 

És el que reclama Josefa Palasí, veïna de la urbanització l'Estona, que n'està tan farta que prefereix que l'expropiïn i la indemnitzin a continuar com fins ara:

"Això s'ha de canalitzar o s'ha de fer alguna cosa. Jo el que s'ha de fer no ho sé i, si no, que m'expropiïn, em donin el que m'hagin de donar i me'n vaig d'aquí, perquè jo ja no hi vull estar. Ja li tinc mania a la casa, li tinc fàstic, i és l'única propietat, no és una segona vivenda."

No hi ha hagut danys personals però n'ha faltat poc, com reconeix Juan Carlos Peñafiel, client del càmping Els Alfacs, en aquest vídeo, on denuncia que han hagut de pujar els veïns dels baixos amb lianes fins a les plantes superiors perquè ningú els ha avisat ni els ha vingut a socórrer:


Un muret que ha convertit el carrer en "un pantà"

També als veïns de les Cases d'Alcanar que viuen a tocar del passeig els ha entrat l'aigua a casa.

Veïns de les Cases d'Alcanar denuncien que la construcció d'un muret ha fet que l'aigua retrocedís i els entrés a casa (CCMA)

Denuncien que s'hi ha construït un mur que ha actuat com a dic de contenció i ha convertit el carrer en "un pantà", com expliquen Jaume Torres Bel i Rosa Maria Sancho Torres:

"Este muret hauria de tenir bones separacions, que quan plogués tant, l'aigua es colés. Ens van fer tres foradets que ara estan embussats de branques i si l'aigua no té sortida, torna a retrocedir i ens ha tornat a entrar."

 

 

ARXIVAT A:
Inundacions Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut