La candidata a presidir els Estats Units, Kamala Harris, amb Joe Biden, aquest dijous a Maryland (EFE)

Harris ret homenatge a Biden en el primer míting conjunt de la seva candidatura

Gairebé un mes després d'abandonar la cursa per la reelecció, l'encara president i la candidata demòcrata han exhibit unitat de cara a les eleccions del novembre
Redacció
TEMA:
Kamala Harris

Kamala Harris i Joe Biden han exhibit unitat aquest dijous en el primer míting conjunt des que fa un mes el president dels EUA va fer un pas al costat i va anunciar que no es presentaria a la reelecció.

L'acte, als afores de Washington, estava pensat per anunciar l'acord amb les grans farmacèutiques que, a partir del 2026, farà baixar els preus d'una dotzena dels medicaments més cars i més receptats al país.

Però el míting s'ha acabat convertint en un homenatge a l'encara president i al seu llegat, i en el qual Biden s'ha referit al rival demòcrata, Donald Trump, fent servir la similitud del seu cognom amb "dump" ("abocador d'escombraries"):

"El tipus contra el qual ens presentem... com es diu?... Donald "Abocador" o Donald "El-que-sigui"... vol carregar-se el que acabem d'aprovar, lluita per carregar-s'ho, de debò."

La candidata a presidir els Estats Units, Kamala Harris, amb Joe Biden, aquest dijous a Maryland (Reuters)

Grans elogis mutus entre Biden i Harris

Biden i Harris s'han dedicat a elogiar-se mútuament, amb ell afirmant que serà "una presidenta excepcional", i ella dient "gràcies, Joe, gràcies, Joe", i afirmant que "hi ha molt d'amor" per Biden:

"Crec que aquest amor és per moltes, moltes raons, incloent-hi que pocs líders de la nostra nació han fet més en tantes coses, com ara l'expansió de l'accés a l'atenció mèdica assequible."

Bons auguris, per tant, per als demòcrates a les presidencials dels EUA que, amb candidata nova i en menys d'un mes, han aconseguit atrapar i superar Trump en uns sondejos que llavors el donaven com a clar guanyador.

Tot plegat ha despertat un entusiasme en les bases demòcrates que, segons alguns analistes, no es veia des de les campanyes que va liderar Barack Obama fa més d'una dècada.

La candidata a presidir els Estats Units, Kamala Harris, amb Joe Biden, aquest dijous a Maryland (Reuters)

Les enquestes afavoreixen Harris davant de Trump

L'exhibició d'unitat demòcrata del míting deixa enrere les tensions al partit que van portar a la renúncia de Biden, cosa que augura que la convenció de Chicago de la setmana que ve serà una bassa d'oli.

Sobretot després que Harris i el seu aspirant a vicepresident, Tim Walz, han capgirat les enquestes en detriment del candidat republicà, amb mítings que han omplert grans estadis en estats clau com Pensilvània, Michigan, Arizona o Wisconsin.

El míting d'aquest dijous amb Biden, en canvi, s'ha fet en un petit gimnàs d'Upper Marlboro, localitat de Maryland pròxima a Washington, davant d'una audiència principalment afroamericana.

La candidata a presidir els Estats Units, Kamala Harris, amb Joe Biden, aquest dijous a Maryland (Reuters)
ARXIVAT A:
Joe Biden Kamala Harris Eleccions Estats Units 2024
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut