Harris insta Netanyahu a posar fi a la guerra de Gaza: "És hora de tancar l'acord"

La candidata parla del "patiment" dels palestins en una mostra d'un to lleugerament diferent del de Biden cap a Israel

RedaccióActualitzat

La candidata demòcrata a la presidència dels Estats Units, Kamala Harris, s'ha reunit amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, de visita al país nord-americà. En contraposició al discurs en què el president va reclamar més armes per a Israel, Harris ha reivindicat en la seva trobada un alto el foc a la guerra de Gaza.

"Acabo de dir al primer ministre Netanyahu que és hora que es tanqui l'acord. Així que, a tots els que han estat reclamant un alto el foc i anhelen la pau, els veig i els sento. Fem l'acord per aconseguir un alto el foc i posar fi a la guerra."

La vicepresidenta ha dit que la pau a llarg termini passa per la solució dels dos estats i en la seva compareixença després de la trobada, sola, s'ha apartat lleugerament de la línia que havia defensat fins ara el president, Joe Biden, mostrant més empatia pel patiment dels palestins.

"He explicat al primer ministre la meva gran preocupació per l'escala de patiment humà a Gaza, incloent-hi la mort de massa civils innocents."

Abans, el primer ministre israelià s'havia reunit al Despatx Oval amb Biden, que també li ha reclamat un alto el foc urgent. Els dos líders s'han trobat després amb familiars d'ostatges en mans de Hamas.

Harris també ha mostrat la seva solidaritat amb els captius, i especialment els de nacionalitat estatunidenca, els noms dels quals ha citat un per un.


Un nou to envers Israel

Harris ha fet una crida a la ciutadania perquè es faci un esforç per comprendre que el conflicte de Gaza no tracta sobre bons i dolents, sinó que s'ha "d'entendre la complexitat i els matisos de la història de la regió", i per això ha demanat "condemnar l'antisemitisme, la islamofòbia i tot tipus de crim d'odi".

Durant aquesta primera setmana com a candidata, i a tall de demostració d'un nou to envers Israel, Harris es va absentar del discurs que Netanyahu va oferir al Congrés, on va defensar mantenir la guerra a Gaza fins a la "victòria final".

 

ARXIVAT A:
IsraelGuerra a GazaGazaEstats UnitsKamala Harris
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut