Hard Rock projecta un complex hoteler de luxe a tocar del Fòrum

El projecte turístic esquiva la moratòria hotelera de Barcelona i s'instal·larà al Port Fòrum de Sant Adrià de Besòs
Redacció Actualitzat
TEMA:
Turisme

Hard Rock i la immobiliària AGS projecten un complex hoteler de luxe a Sant Adrià de Besòs, al costat de la platja del Port Fòrum. L'establiment es dirà Hard Rock Hotel Barcelona i, amb més de 500 habitacions, suposarà una inversió de 200 milions d'euros.

Ubicació del nou hotel Hard Rock


Les dues companyies han anunciat que l'hotel ocuparà "l'última parcel·la disponible a primera línia de mar de l'Àrea Metropolitana de Barcelona". L'hotel, a tocar del port esportiu de Sant Adrià, connectarà a través del metro i el tramvia amb el centre de Barcelona.

 

Tot a punt el 2022

Hard Rock i ASG s'han aliat per construir el nou hotel i esperen poder començar les obres durant el segon semestre del 2019. De fet, segons l'Ajuntament de Sant Adrià, la llicència d'obres ja està en marxa i trigarà mínim dos mesos a tramitar-se. El següent pas serà obtenir la llicència d'activitats per començar a funcionar. La inauguració de l'hotel de luxe, que serà gestionat per Hard Rock, està prevista per a principis del 2022.

 

Solar on es preveu construir el nou complex de luxe

 

Luxe a primera línia de mar

El complex hoteler ocuparà més de 30.000 metres quadrats, dels quals 2.000 metres es dedicaran a la celebració d'esdeveniments i reunions empresarials. Les 504 habitacions tenen balcons privats amb vistes al mar. Al terrat s'hi ha projectat una piscina i un bar, a banda de dos restaurants, un bar i terrasses al passeig del Moll de la Ronda, amb vistes al Port Fòrum. També s'ha dissenyat una gran terrassa amb piscina amb vistes al mar i a Barcelona.  

 

Amb la paralització de les llicències hoteleres al centre de Barcelona, les empreses aposten per desplaçar els nous hotels als municipis perifèrics. Joan Callau, alcalde de Sant Adrià de Besòs, ho considera una oportunitat:

 

"Aportarà activitat econòmica i que no hi hagi un solar sense res i per tant, també, oportunitats de llocs de treball i que els proveïdors locals també puguin treballar amb l'hotel."

 

Contractació de proximitat

Hard Rock s'ha compromès, a través d'un conveni amb l'Ajuntament de Sant Adrià, a fomentar la contractació de fins a 650 veïns i a cobrir les necessitats de l'hotel amb proveïdors locals. La immobiliària assegura que han estat necessaris 2 anys per trobar la ubicació de l'hotel. Carlos Molero, director d'adquisicions d'ASG, creu que el complex enriquirà l'entorn:

 

"Serà un catalitzador per a l'economia i la prosperitat de la comunitat i repercutirà molt positivament en la zona."

 

Todd Hricko, directiu de Hard Rock, està convençut que el projecte serà un nou referent gastronòmic i d'oci:

"A més, incorporarà l'exclusiva personalitat inspirada en la música de la marca a aquesta animada ubicació a primera línia de platja."

 

Zona on s'ubicarà l'hotel i que va acollir les barraques del Camp de la Bota

 

Contra la massificació turística

El projecte també té detractors, especialment entre alguns veïns de la zona. La Cele es va instal·lar amb 10 anys, procedent d'Extremadura, en una barraca al Camp de la Bota. Defensa el valor històric del lloc i lamenta la transformació del solar:

"Quan es faci l'hotel crec que s'oblidarà tot i es farà un altre centre d'aglomeració de gent, un altre centre de contaminació. Entenem que és una forma d'especulació."

 

La Cele tem que amb l'hotel s'esborri la memòria històrica


El Col·lectiu de Turisme Sostenible també critica el complex, perquè consideren que provocarà que s'estengui el problema de massificació turística fora de Barcelona.

En ocasions anteriors, a la mateixa zona on es construirà el Hard Rock Hotel Barcelona, altres projectes s'han fet enrere. És el cas del Cafè del Mar o la macrodiscoteca Amnèsia, un hotel flotant que havia de ser l'"escape room" més gran d'Europa.

 

La tirada de Barcelona

A la seva web, Hard Rock anuncia l'hotel de Sant Adrià de Besòs com si fos "al cor de Barcelona", conscient de l'atractiu turístic de la ciutat. El seu segon projecte a Catalunya, el Hard Rock Entertainment World, a Vila-seca i Salou, continua paralitzat, tot i que les obres estaven previstes per a aquest juny. Hard Rock havia anunciat una inversió de 700 milions d'euros en dos hotels, un centre comercial i un casino al costat de Port Aventura.


Anunci del nou hotel de Sant Adrià "al cor" de Barcelona

 

Per a la immobiliària ASG, el complex de Sant Adrià és el seu quart projecte hoteler a Espanya, mentre que l'aliança entre Hard Rock i ASG ja va promocionar l'any passat un hotel a Madrid al districte dels museus.

 

 

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut