Yahya Sinwar és considerat un dels homes més bel·ligerants de Hamas (Reuters/Mohammed Salem)

Hamas tria com a líder el "cervell" de l'atac del 7 d'octubre després de l'assassinat de Haniyeh

L'organització islamista nomena com a màxim cap Yahya Sinwar, considerat un dels homes més durs de Hamas i dirigent de la branca militar dins de Gaza
Redacció Actualitzat
TEMA:
Gaza

Hamas ha anunciat aquest dimarts al vespre el relleu d'Ismail Haniyehuna setmana després de l'assassinat del líder màxim de la formació islamista a l'Iran. Es tracta de Yahya Sinwar, fins ara cap de Hamas a Gaza i cap de la branca militar de l'organització.

"El moviment de resistència islàmica Hamas anuncia el nomenament del líder Yahya Sinwar com a cap de l'oficina política del moviment", ha anunciat en un comunicat el grup palestí.

Pocs minuts després d'aquest anunci, s'ha disparat una salva de coets des de la Franja de Gaza cap a Israel que s'han atribuït les Brigades Al-Qassam, el braç armat de Hamas.

Haniyeh i Sinwar, en una imatge d'arxiu (EFE/Mohammed Saber)

Un dels "cervells" dels atacs del 7 d'octubre

L'exèrcit i les autoritats israelianes acusen Sinwar de ser un dels cervells de l'atac del 7 d'octubre a Israel, convertint-lo en un dels homes més buscats per Israel.

A més, se'l considera un dels homes més durs de Hamas. Fins ara centrat en l'apartat militar, des del seu amagatall a Gaza també dirigirà ara la branca política del moviment.

El seu nomenament com a nou líder de Hamàs arriba quan només fa set dies de la mort de Haniyeh a l'Iran. Des d'aleshores, Teheran i Hamas han acusat Israel d'estar rere l'assassinat, però Israel no n'ha reconegut fins ara l'autoria.

Des d'aleshores, al Pròxim Orient hi regna una calma tensa a l'espera de les possibles represàlies de règim iranià.

 

ARXIVAT A:
Israel Palestina Gaza Guerra a Gaza Hamas
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut