Dues dones demanen l'alliberament dels ostatges en mans de Hamas en una manifestació aquest dissabte a Tel-Aviv
Dues dones demanen l'alliberament dels ostatges en mans de Hamas en una manifestació dissabte passat a Tel-Aviv

Hamas anuncia la mort de 50 ostatges en els bombardejos israelians a Gaza

En total l'organització palestina va segrestar 222 persones en l'atac del 7 d'octubre

Actualitzat

El portaveu de les Brigades Al-Qassam --vinculades a Hamas--, Abu Obeida, ha dit aquest dijous que 50 dels ostatges israelians han mort a causa dels bombardejos israelians a la Franja de Gaza. 

L'organització palestina ja va anunciar, la setmana passada, que havien mort 22 dels ostatges a causa de les hostilitats.

Segons va informar el govern israelià, durant l'atac del dia 7 d'octubre les milícies de Hamas van capturar 222 ostatges i els van traslladar a la Franja de Gaza. Des de llavors, i arran de diverses negociacions, s'han alliberat un total de quatre ostatges.

Els primers ostatges es van alliberar el dissabte 21 d'octubre: van ser Judith i Natalie Raanan, mare i filla que viuen als Estats Units i que eren a Israel per visitar la mare de la Judith. Aquest dilluns, Hamas va alliberar dos ostatges més, d'avançada edat, també dues dones: Nurit Yitzhak i Yocheved Lifshitz.


Familiars d'ostatges a Madrid 

L'ambaixada d'Israel a Madrid ha organitzat aquesta tarda una roda de premsa en la qual hi han participat familiars de persones segrestades per Hamas. A la seu de la comunitat jueva, cinc familiars d'ostatges han demanat l'ajuda del govern espanyol perquè Hamas els alliberi. Exigeixen que s'actuï amb rapidesa perquè el temps -diuen- els va en contra.

El ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel Albares, amb familiars d'ostatges de Hamas a Madrid (EFE)

Es dona el cas que aquest dimarts una de les ostatges alliberades, Yocheved Lifshitz, va fer una roda de premsa amb mitjans de comunicació en la qual va explicar que va passar un infern en el moment de l'atac, però que un cop a la Franja la van tractar bé. De fet, les imatges del seu trasllat mostren com Lifshitz s'acomiada amicalment d'un militant de Hamas. 

Yocheved Lifshitz, una de les ostatges alliberades dilluns per Hamas, en roda de premsa
Yocheved Lifshitz, una de les ostatges alliberades dilluns per Hamas, en roda de premsa (Reuters/Janis Laizans)

La roda de premsa va aixecar les crítiques de la premsa més propera al primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, que ho va qualificar de "victòria propagandística per a Hamas", i també d'altres periodistes que apuntaven que les declaracions de Lifshitz "s'haurien pogut gestionar millor"

Per la seva banda, l'oficina de Netanyahu ver fer públic un comunicat en què afirmava que Hamas ha adoptat "els mètodes nazis de guerra psicològica" per influir en l'opinió pública.

Els ostatges també han estat al centre de la sessió de l'Assemblea General de l'ONU. L'Iran s'ha proposat com a mediador per a l'alliberament dels ostatges israelians a canvi dels 6.000 presoners palestins a Israel. 
 

 

ARXIVAT A:
Guerra Hamas-IsraelHamas
Anar al contingut