Hamas admet "errors" en l'atac del 7 d'octubre i demana que Israel aturi l'ofensiva a Gaza

Netanyahu ha rebutjat amb contundència les que anomena "condicions de rendició dels monstres de Hamas"

RedaccióActualitzat

El Moviment de Resistència Islàmica, Hamas, reconeix en un document que ha publicat aquest diumenge que "el caos" va fer provocar "errors" en l'atac del 7 d'octubre contra diverses poblacions israelianes.

És la primera vegada que Hamas es justifica pels fets del 7 d'octubre. Admeten que no tot va sortir com tenien planejat en l'operació militar que bategen amb el nom de "Diluvi d'Al-Aqsa", però, així i tot, Hamas assegura que l'atac sorpresa contra Israel era "un pas necessari" contra l'ocupació israeliana dels territoris palestins. 

Al document, de 18 pàgines, Hamas demana posar fi a les hostilitats, la retirada total de les tropes de la Franja de Gaza i que els palestins puguin decidir el seu futur. Rebutgen qualsevol projecte internacional o israelià sobre Gaza.

Malgrat que, segons Israel, en l'atac del 7 d'octubre van morir 1.140 persones, la majoria civils, Hamas assegura que el seu braç armat va fer tot el possible per evitar colpejar a civils "en particular, a nens, dones i gent gran, és una obligació religiosa i moral dels combatents de les brigades Al-Qassam".

Justifiquen els "errors" en l'execució del pla pel col·lapse de l'aparell militar i de seguretat al llarg de la frontera entre Israel i la Franja de Gaza. 


 

L'apartat en què Hamas plasma les seves peticions
L'apartat en què Hamas plasma les seves peticions

Entre altres exigències, al document, Hamas demana "l'aturada immediata de l'agressió a Gaza", que "les superpotències, especialment els Estats Units, Regne Unit i França deixin de donar cobertura a l'entitat sionista perquè no hagi de retre comptes i deixin de tractar-la com un país per sobre de la llei" i que "no hi haurà expulsió al Sinaí ni a Jordània ni a cap altre lloc, i que si hi ha cap reubicació dels palestins sigui cap a les zones d'on van ser expulsats el 1948".

Rebuig total de Netanyahu

El primer ministra israelià, Benjamin Netanyahu ha rebutjat amb contundència "les condicions de rendició dels monstres de Hamas". 

Segons Netanyahu, a canvi de l'alliberament dels ostatges que continuen vius, Hamas exigeix "la fi de la guerra, la retirada de les forces israelianes de Gaza i l'alliberament de tots els assassins i violadors de Nuhkba --l'ala militar de Hamas-- i deixar Hamas intacte". Unes exigències que Israel no està disposat a acceptar. 

 

ARXIVAT A:
IsraelGuerra a GazaHamas
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut