Actualitat blaugrana

Guardiola tanca el "culebron Eto'o" i el convoca per a l'anada de la prèvia de la Champions

"Samuel Eto'o es queda amb nosaltres". Són paraules de Pep Guardiola. El tècnic blaugrana ha posat fi a un dels "culebrons" de l'estiu i ha convocat el camerunès per a l'anada de la prèvia de la Champions contra el Wisla de Cracòvia. A més, és gairebé segur que el davanter africà serà titular, la qual cosa li impediria jugar el torneig amb cap altre equip i en bloquejaria definitivament la sortida del Barça. Ara cal esperar que Eto'o ofereixi, durant la temporada, la seva cara bona.

Actualitzat

"Encantat" amb el rendiment i el comportament d'Eto'o al llarg de la pretemporada, Guardiola ha explicat que la seva obligació és "treure rendiment de tots els jugadors" i que per aquesta raó ha optat per comptar amb el camerunès. Guardiola també ha explicat que "des del primer dia" ha tractat Eto'o "com un jugador més" i ha afegit que només té "paraules de satisfacció" sobre el futbolista. Tot i que durant la seva presentació com a tècnic del Barça Guardiola va ser molt clar a l'hora de comunicar que no comptaria amb Eto'o, l'entrenador blaugrana ha oficialitzat en l'arrencada de la seva roda de premsa, i sense necessitat de preguntes prèvies, la continuïtat del jugador camerunès apel·lant a la seva actitud "tant dins com fora del camp". "Vaig dir el que vaig dir, però també vaig dir que si es quedava aquí, se'l tractaria amb respecte i justícia i que treballaríem per recuperar el millor Samuel", ha dit Guardiola.

El de Santpedor ha assegurat que ha traslladat a Eto'o el consell que "segueixi sent ell mateix, amb les seves coses bones i dolentes", i ha subratllat que està "a disposició" del futbolista "per a qualsevol problema que pugui tenir". "Eto'o es queda perquè vol ell i perquè vull jo", ha tancat Guardiola quan se li ha vinculat la continuïtat del camerunès a la falta d'ofertes per al jugador i a la immobilitat del mercat futbolístic. L'entrenador del Barça, a més, s'ha resistit a donar per tancada la plantilla amb la continuïtat d'Eto'o, encara que s'ha declarat "encantat i feliç" amb els jugadors de què disposa. "Però dir que ja està tot tancat seria precipitat", ha conclòs.

El canvi d'opinió de Pep i Txiki

Josep Guardiola i Txiki Begiristain preferien que se n'anés, però ni Eto'o s'ha interessat pels clubs de segona fila que el volien ni el Barça ha acceptat les ofertes a la baixa que ha rebut. Guardiola valora els gols d'Eto'o a la pretemporada, però no oblida els polèmics episodis del passat i els seus gestos poc solidaris al vestidor. Laporta i Txiki saben que no poden repetir les equivocacions que van cometre amb Ronaldinho, a qui van concedir una segona oportunitat que va acabar en una greu crisi institucional. Guardiola ha parlat amb Eto'o, però també amb el planter. L'entrenador del Barça ha pactat amb els capitans de l'equip que entre tots exerciran un control sobre el davanter camerunès. Eto'o es quedarà, però sap que no es pot equivocar ni una sola vegada.

El Wisla s'entrena a porta tancada

Els jugadors del Wisla de Cracòvia s'han entrenat a la ciutat esportiva del Barça. El tècnic Maciej Skorza ha planificat una sessió a porta tancada, per amagar al màxim les seves cartes. Els dos defenses que arribaven amb molèsties, Cléber i Brozek, s'han entrenat amb els seus companys i, per tant, tot apunta que jugaran aquest dimecres al Camp Nou.

L'Atlètic de Madrid afronta la prèvia sense Kun

Més complicat que el Barça ho té, sobre el paper, l'Atlètic de Madrid, que es juga el pas a la Lliga de Campions contra el Schalke 04 i aquest matí ha marxat cap a Alemanya. El principal objectiu de Javier Aguirre és marcar almenys un gol al Veltins Arena. No podrà comptar, però, amb Kun Agüero, que és amb la selecció argentina a Pequín, igual que l'estrella del Schalke 04, el brasiler Rafinha.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut