Les immunoglobines són proteïnes plasmàtiques que actuen com a anticossos per la defensa específica d'organismes amb mecanismes d'acció molt complexes i difícilment replicables

Grifols investiga un tractament contra la Covid-19 basat a recollir plasma de pacients

La multinacional catalana treballa en la fabricació de tests ràpids de detecció del coronavirus que podrien estar llestos el mes vinent

Actualitzat

La multinacional catalana Grífols ha tancat un acord amb els Estats Units per produir un tractament contra la Covid-19 que es basa en recollir plasma de pacients ja recuperats.

Es tractaria de processar el plasma sanguini de persones que han superat la malaltia i produir immunoglobulines hiperimmunes. Si ho aconsegueix, seria el primer tractament per combatre específicament el coronavirus .

El pacte inclou la col·laboració en el desenvolupament d'estudis necessaris per determinar l'eficàcia d'aquesta teràpia.

 

Tests ràpids

Grifols treballa també per posar al mercat tests ràpids de coronavirus entre l'abril i el maig. Ho ha avançat a "El  matí de Catalunya Ràdio" Eduardo Herrero, responsable de la divisió industrial de biociència de la multinacional.

La firma d'hemoderivats aportarà la seva experiència en la purificació del plasma i posarà la seva xarxa de centres de donació de sang –centres que a Espanya no són legals–  al servei de la investigació del coronavirus.

Podria ser la primera teràpia

La immunoglobulina dels pacients que hagin superat el virus es produirà a les plantes de l'empresa a Clayton (Carolina del Nord).

El cap de l'Agència de Medicaments dels EUA,- la FDA-, Stephen Hahn, es mostrava molt optimista amb el projecte de tractament, tot i que encara no se'n coneix l'eficàcia. La mateixa companyia catalana advertia en un comunicat que aquesta teràpia encara ha de provar que funciona amb èxit.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut