Les immunoglobines són proteïnes plasmàtiques que actuen com a anticossos per la defensa específica d'organismes amb mecanismes d'acció molt complexes i difícilment replicables

Grifols investiga un tractament contra la Covid-19 basat a recollir plasma de pacients

La multinacional catalana treballa en la fabricació de tests ràpids de detecció del coronavirus que podrien estar llestos el mes vinent
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

La multinacional catalana Grífols ha tancat un acord amb els Estats Units per produir un tractament contra la Covid-19 que es basa en recollir plasma de pacients ja recuperats.

Es tractaria de processar el plasma sanguini de persones que han superat la malaltia i produir immunoglobulines hiperimmunes. Si ho aconsegueix, seria el primer tractament per combatre específicament el coronavirus .

El pacte inclou la col·laboració en el desenvolupament d'estudis necessaris per determinar l'eficàcia d'aquesta teràpia.

 

Tests ràpids

Grifols treballa també per posar al mercat tests ràpids de coronavirus entre l'abril i el maig. Ho ha avançat a "El  matí de Catalunya Ràdio" Eduardo Herrero, responsable de la divisió industrial de biociència de la multinacional.

La firma d'hemoderivats aportarà la seva experiència en la purificació del plasma i posarà la seva xarxa de centres de donació de sang –centres que a Espanya no són legals–  al servei de la investigació del coronavirus.

Podria ser la primera teràpia

La immunoglobulina dels pacients que hagin superat el virus es produirà a les plantes de l'empresa a Clayton (Carolina del Nord).

El cap de l'Agència de Medicaments dels EUA,- la FDA-, Stephen Hahn, es mostrava molt optimista amb el projecte de tractament, tot i que encara no se'n coneix l'eficàcia. La mateixa companyia catalana advertia en un comunicat que aquesta teràpia encara ha de provar que funciona amb èxit.

ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut