Graven un dofí nedant pel Tàmesi a Londres, una imatge insòlita i "preocupant"

Tres dels cinc dofins que aquest any han arribat a la capital del Regne Unit pel Tàmesi han acabat morint

Desorientats i fora d'hàbitat. Fins a cinc dofins han arribat a Londres aquest any, remuntant el Tàmesi des de l'estuari, al mar del Nord, fins a la capital del Regne Unit. Una imatge insòlita, a més de vuitanta quilòmetres de la desembocadura del riu.

Els cetacis hi arriben completament esgotats i desconcertats. L'últim dofí adult a fer aquesta peculiar travessia ho va fer dimecres, en plena temporada alta de turisme, i va deixar alguns dels testimonis estupefactes.

L'albirament es va produir al sud-oest de Londres, entre Putney Bridge i Wandsworth Park, al meandre del Tàmesi que separa les àrees de Fulham i Wimbledon.

Localitzen un dofí a Londres nedant al Tàmesi (Reuters)

Tres dels cinc exemplars que hi han arribat els últims mesos han acabat morint, malgrat els esforços dels serveis de conservació britànics per protegir-los. S'intenta que els animals girin cua i nedin en sentit contrari per tornar al mar.

Mary Tester, coordinadora de la British Divers Marine Life Rescue, ho ha descrit com un fenomen molt poc habitual i d'alarma, "preocupant", de "bandera vermella".

"Està sol, cosa estranya, i sembla molt desorientat i letàrgic. Pot ser que hagi nedat riu amunt, s'hagi perdut i no tingui energia per tornar enrere."

Segons els experts, aquest fenomen podria estar relacionat amb l'emergència climàtica, que també pot tenir greus efectes en els animals.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut