Graven un dofí nedant pel Tàmesi a Londres, una imatge insòlita i "preocupant"

Tres dels cinc dofins que aquest any han arribat a la capital del Regne Unit pel Tàmesi han acabat morint

Desorientats i fora d'hàbitat. Fins a cinc dofins han arribat a Londres aquest any, remuntant el Tàmesi des de l'estuari, al mar del Nord, fins a la capital del Regne Unit. Una imatge insòlita, a més de vuitanta quilòmetres de la desembocadura del riu.

Els cetacis hi arriben completament esgotats i desconcertats. L'últim dofí adult a fer aquesta peculiar travessia ho va fer dimecres, en plena temporada alta de turisme, i va deixar alguns dels testimonis estupefactes.

L'albirament es va produir al sud-oest de Londres, entre Putney Bridge i Wandsworth Park, al meandre del Tàmesi que separa les àrees de Fulham i Wimbledon.

Localitzen un dofí a Londres nedant al Tàmesi (Reuters)

Tres dels cinc exemplars que hi han arribat els últims mesos han acabat morint, malgrat els esforços dels serveis de conservació britànics per protegir-los. S'intenta que els animals girin cua i nedin en sentit contrari per tornar al mar.

Mary Tester, coordinadora de la British Divers Marine Life Rescue, ho ha descrit com un fenomen molt poc habitual i d'alarma, "preocupant", de "bandera vermella".

"Està sol, cosa estranya, i sembla molt desorientat i letàrgic. Pot ser que hagi nedat riu amunt, s'hagi perdut i no tingui energia per tornar enrere."

Segons els experts, aquest fenomen podria estar relacionat amb l'emergència climàtica, que també pot tenir greus efectes en els animals.

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut