La càmera de seguretat del restaurant va gravar com un dels empleats, amb dos companys, llençava brossa a la terrassa de l'establiment (Ajuntament de Figueres)

Graven tres treballadors de la neteja de Figueres llençant brossa a la terrassa d'un restaurant

L'empresa municipal suspèn de sou i feina els empleats, que podrien ser acomiadats després que una càmera de videovigilància del local enregistrés els fets

Tres treballadors de la neteja viària de Figueres podrien ser acomiadats després que una càmera de videovigilància els hagi gravat llençant deixalles a la terrassa d'un restaurant de la capital de l'Alt Empordà. 

Els fets van passar dimecres a la matinada en un establiment ubicat a l'avinguda Salvador Dalí, com es pot veure en aquestes imatges enregistrades per les càmeres exteriors del negoci:


La seqüència mostra com un dels empleats, acompanyat de dos companys, llença brossa del carrer a dins de la terrassa de l'establiment per motius que no han transcendit.

En adonar-se de la sorprenent actitud dels treballadors, els responsables del restaurant van posar els fets en coneixement de l'Ajuntament de Figueres, que ja ha reaccionat. 

D'entrada, l'empresa plurimunicipal de serveis, Fisersa, ha obert un expedient disciplinari als tres empleats i els ha suspès cautelarment de sou i feina, però segons el consistori tots tres s'exposen a mesures que poden arribar a comportar l'acomiadament. 

En un comunicat, l'Ajuntament ha afirmat que els fets són puntuals, però alhora "inadmissibles", perquè perjudiquen la imatge i la bona feina de la resta de treballadors de la neteja de la ciutat. 

L'empresa de serveis ha destacat el "compromís" de la plantilla, "que cada dia surt a combatre, precisament, actes incívics". 

Anar al contingut