Imatge de la proa del Titanic
Imatge de la proa del Titanic

Graven noves imatges que mostren com s'està deteriorant el Titanic

Una expedició mostra com la icònica barana de proa que sortia a la pel·lícula "Titanic" s'està deteriorant i ha acabat al fons del mar

RedaccióActualitzat

Fa 112 anys que es va enfonsar i la natura fa la seva feina. El Titanic ha perdut tota l'esplendor que tenia quan va salpar de Southampton i cada cop està més deteriorat. Una expedició ha captat imatges d'aquesta lenta, però inexorable, erosió del transatlàntic. 

RMS Titanic INC. ha publicat noves fotografies de la proa del vaixell, que ha perdut part de la barana. Aquest és l'aspecte actual:

Imatge de la proa del Titanic en el seu estat actual
Imatge de la proa del Titanic en el seu estat actual (EFE/RMS Titanic, INc.)

I aquest l'aspecte que tenia fa 20 anys, el 2004:

Imatge de la proa del Titanic el 2004
Imatge de la proa del Titanic el 2004 (NOAA/IFE/URI)

La barana és una part icònica del vaixell, on, segons la pel·lícula de James Cameron, Jack (Leonardo DiCaprio) i Rose (Kate Winslet) se senten el centre del món.

La part que falta correspon al castell de proa del Titanic, del costat de babord. Fa 4,5 metres de longitud i es va desprendre del casc i va anar a parar al fons de l'oceà. A l'anterior expedició, el 2010, la barana estava intacta.

L'empresa ha publicat també un vídeo on es poden veure més detalls de l'estat actual:


"En el transcurs de les pròximes setmanes i mesos, farem una revisió més exhaustiva de l'estat del Titanic i els seus canvis al llarg del temps", han explicat des d'RMS Titanic INC.

La companyia recorda que la degradació del Titanic és inevitable i per això reivindiquen la seva tasca de "preservar i documentar abans que sigui massa tard".

 "La primera missió de recuperació d'RMS Titanic, Inc. va ser 75 anys després de l'enfonsament del Titanic. Han passat gairebé 40 anys des de llavors i l'hem vist canviar al llarg dels anys."

En l'última expedició, aquest 2024, han trobat una estàtua de bronze de la deessa romana Diana caçadora que va estar als menjadors de primera classe del Titanic i després de l'enfonsament va quedar al camp de runa al voltant del vaixell. Va ser fotografiada una vegada el 1986.

 

El Titanic, construït el 1909 a Belfast, a Irlanda del Nord, i noliejat el 1911, tenia 269 metres d'eslora i va ser el vaixell de passatgers més gran del món. Va naufragar la nit del 14 i la matinada del 15 d'abril del 1912.

 

Anar al contingut