La nota que van deixar els lladres en un dels habitatges assaltats, amb el missatge "Thanks friend. Grasias por todo" (Guàrdia Civil)
País Valencià

"Grasias por todo": la nota d'un instal·lador d'alarmes després de robar en un habitatge

La Guàrdia Civil acusa el treballador i un còmplice de més d'una vintena de robatoris a les localitats valencianes de Sagunt i Narvaixes

Redacció/AgènciesActualitzat

Un instal·lador d'alarmes i el seu presumpte còmplice han estat detinguts al País Valencià, acusats de més d'una vintena de robatoris amb força en habitatges de Sagunt (Camp de Morvedre) i Navaixes (Alt Palància). En un d'aquests assalts, els lladres van deixar un missatge d'agraïment.

Entre els mesos de febrer i maig de 2024, la localitat valenciana de Sagunt va patir una onada de robatoris en habitatges. Els lladres s'enduien televisors, rentadores, vitroceràmiques, forns, coberteries, gerros i altres objectes de decoració o mobiliari valorats en més de 55.000 euros. Enrere no deixaven gairebé res, només llits i armaris, fins al punt de deixar les cases i els pisos assaltats pràcticament buits.


Moblaven amb el material sostret les cases que ocupaven

La Guàrdia Civil es va fer càrrec de la investigació, i finalment va aconseguir identificar dos homes de 34 i 35 anys com a presumptes autors dels robatoris. Els sospitosos ocupaven habitatges als municipis de Quartell i Benavides (Camp de Morvedre), que a més havien estat moblades amb el material sostret.

Durant els treballs de recerca, els agents van comprovar que la majoria d'habitatges que havien estat assaltats comptaven amb sistemes d'alarma que no van saltar quan els lladres eren a l'interior. Una circumstància que els va cridar l'atenció, fins que van descobrir que un dels suposats autors treballava com a instal·lador d'alarmes, fet pel qual sabria com burlar el mecanisme de seguretat.

En una de les cases, aquest home hauria instal·lat l'alarma abans de tornar més tard amb el seu còmplice per robar efectes per un valor superior als 5.000 euros. Els agents creuen que així és com va saber el lloc exacte on es trobaven els sensors de moviment i la centraleta.

A més, els lladres gastaven un humor força peculiar, i en un dels habitatges assaltats van deixar una nota manuscrita amb el missatge: "Thanks , friend. Grasias por todo".


Ingrés en presó preventiva

Finalment, després de tres mesos de robatoris, la Guàrdia Civil ha dut a terme dos registres domiciliaris a Quartell i Benavites, on ha recuperat bona part del botí que havia estat sostret en els assalts investigats, i ha detingut els dos sospitosos.

Un cop analitzats els objectes intervinguts, els investigadors han pogut relacionar els lladres amb altres robatoris a la localitat de Navaixes, així com altres indicis que els presumptes autors estarien relacionats amb altres assalts. De moment els acusen de 21 robatoris amb força, però aquesta xifra podria augmentar, i l'expert en sistemes d'alarmes ha ingressat a presó preventiva.

ARXIVAT A:
PolicialPaís Valencià
Anar al contingut