Sant Quirze del Vallès

Govern i Ajuntament diuen que no troben motius per tancar Waka Sabadell, tot i l'historial

La discoteca acumula multitud d'incidents; des d'inici d'aquest any s'hi han fet 60 actuacions policials, i hi ha hagut 46 agressions i 36 detencions, 3 de les quals per violació

Redacció/Agències

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha tornat a demanar a la Generalitat que tanqui la discoteca Waka Sabadell, després que aquest cap de setmana una noia denunciés una agressió sexual a l'interior del local, que es troba a la Zona Hermètica i a tocar de Sabadell.

Aquest cas s'afegeix a una llarga llista d'incidents que han posat la discoteca en el punt de mira del consistori. En el darrer any, s'hi han fet 160 actuacions policials, s'hi han registrat 46 agressions i s'hi han detingut 36 persones, tres de les quals per violació.

Per tot plegat, en un comunicat, l'Ajuntament --que és qui atorga la llicència d'activitats-- considera "intolerable que la Generalitat segueixi permetent una activitat on les agressions sexuals són reiterades". En aquest mateix sentit, s'interroguen: "Què més ha de passar perquè l'autoritat competent actuï?".


Pel que fa a la víctima, li traslladen tot el seu suport i s'ofereixen per assessorar-la o acompanyar-la en tot allò que necessiti.

El consistori apunta al govern perquè assegura que el negoci compleix tota la normativa i que no hi pot fer res, i reclama que la Subdirecció General d'Espectacles Públics i Activitats Recreatives faci alguna inspecció a Waka Sabadell.

Elisabet Oliveras, l'alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, assegura que se senten "com es deuen sentir molts ajuntaments, enmig d'aquest espai on l'administració local i la Generalitat no acaben de trobar l'encaix perquè s'han de prendre decisions molt rigoroses".

"Ens han de dir si els paràmetres de seguretat dins d'aquesta discoteca són reals o no."

El govern català, però, certifica que administrativament la discoteca també compleix tots els requisits.

Així doncs, l'única via que podria acabar amb l'activitat de la discoteca és la modificació del Pla d'Usos dels polígons municipals. Està aprovat, però no entrarà en vigor fins al 2026.


Un llarg historial d'incidents

Abans de l'agressió sexual d'aquest diumenge, al febrer es va denunciar una altra violació també dins del local. En aquell cas, es va detenir un noi menor d'edat com a presumpte autor. Un mes després, es detenia dos joves --un d'ells també menor-- acusats d'agressió sexual als voltants de la discoteca, després que els Mossos els van enxampar in fraganti.

Però el seu historial ve d'abans, amb casos de violència o discriminació racista del personal de seguretat o per casos de violència masclista. Un dels episodis més sonats va ser al desembre passat, quan un miler de persones es van concentrar a l'exterior de les instal·lacions després que els vigilants neguessin l'entrada a un noi brasiler i hi va haver greus incidents.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Sant Quirze del Vallès van intervenir per aldarulls al desembre passat a l'exterior
Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local van intervenir per aldarulls al desembre passat (CCMA)
ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut