Gorgs i coves tancats per la massificació turística i l'augment de casos de Covid

Benifallet tanca al públic les Coves Meravelles i el Llagut per l'increment de casos de Covid-19

Redacció / AgènciesActualitzat

L'Ajuntament de Benifallet, al Baix Ebre, ha decidit tancar al públic a partir d'aquest diumenge les Coves Meravelles i el Llagut per l'increment de casos de Covid-19 al municipi.

Els dos principals actius turístics del municipi tancaran per precaució i de forma temporal. El consistori ho justifica per la confirmació de dos nous positius a Benifallet, amb un acumulat de dotze casos.

Pla general d'una de les sales de la Coves Meravelles de Benifallet. Imatge del 22 d'agost del 2019 (horitzontal)
Pla general d'una de les sales de la Coves Meravelles de Benifallet (ACN)

Diversos municipis catalans veuen amb preocupació com ha augmentat l'afluència de visitants als seus paratges naturals, sense respectar les mesures de seguretat amb la pandèmia de coronavirus.

Hi ha municipis com els nou on passa la riera de Merlès que directament han prohibit el bany.

Altres, com el de les Planes d'Hostoles, a la Garrotxa, ha limitat l'accés a dues-centes persones per dia i han de comprar l'entrada de forma anticipada.

El consistori i l'entitat ecologista Fundació Emys han tirat endavant la mesura, aprofitant la situació sanitària per la Covid-19 i així protegir l'ecosistema de les gorgues. Marc Vilahur, director de la Fundació, ho explicava d'aquesta manera:

"Amb la situació de Covid-19 hem pogut reforçar una regulació que era molt necessària, la indefinició legal que té la regulació de rius en aquest país no ens permetia acabar de concretar-la."

També s'han previst sancions per als que incompleixen la normativa, els ingressos de les quals es destinen al manteniment de la zona. A més, s'ha reforçat la vigilància amb nou agents que informen i, en cas d'aglomeracions, redistribueixen els visitants per les zones.

A l'espai natural de Sadernes, a l'alta Garrotxa, el consistori ha prohibit l'accés als vehicles per evitar aglomeracions a les gorgues del riu Llierca.

La majoria de municipis són molt petits i amb pocs recursos per tirar endavant les mesures necessàries.
La majoria de municipis són molt petits i amb pocs recursos per tirar endavant les mesures necessàries (CCMA)

Altres, com el municipi de Campdevànol, al Ripollès, van restringir l'accés a la ruta dels Set Gorgs als residents i als pernoctants.

La majoria de municipis són molt petits i amb pocs recursos per tirar endavant les mesures necessàries. A Sant Sadurní d'Osmort, a Osona, amb menys d'un centenar d'habitants, reclamen l'ajuda de les administracions per protegir la Riera Major.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut