Marta Rovira està acusada de terrorisme pel cas Tsunami

García-Castellón manté la petició a Suïssa de localitzar Marta Rovira pel cas Tsunami

El jutge de l'Audiència Nacional que investiga el cas Tsunami, on també s'investiga Carles Puigdemont, reitera que la causa l'ha d'investigar el Suprem

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional que investiga el cas de Tsunami Democràtic, Manuel García-Castellón, manté la petició a Suïssa perquè localitzin la secretària general d'ERC, Marta Rovira, acusada de terrorisme en aquesta causa. Aquesta nova maniobra del magistrat podria ser un tràmit previ per demanar-ne la detenció i entrega.

Instal·lada a Ginebra des del 2018, Rovira havia presentat un recurs contra aquesta petició, que el jutge de l'Audiència Nacional va formalitzar el novembre, en estar personada a la causa on també s'investiga l'expresident Carles Puigdemont.

L'eurodiputat de Junts i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la intervenció en el debat amb Sánchez a Estrasburg
Carles Puigdemont també està investigat en la causa

El jutge vol enviar la causa al Tribunal Suprem

García-Castellón també ha rebutjat el recurs de la Fiscalia de l'Audiència Nacional contra la petició del jutge de demanar al Suprem que investigui el cas Tsunami.

García-Castellón va demanar-ho al novembre amb els arguments que hi ha dos investigats --Puigdemont i Rovira-- que són aforats i també perquè considera que és un cas de terrorisme, una tesi que, segons el magistrat, després de les últimes diligències practicades s'ha "consolidat".

Així, insisteix que "la gravetat dels delictes", l'"afectació que van tenir als interessos generals i a estructures econòmiques essencials de l'Estat, els danys concrets que es van causar als perjudicats i les greus lesions patides per les víctimes del delicte" "exigeixen el seu aclariment promovent l'acció de la justícia" i que aquesta, diu, quedi en mans del Suprem.

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontMarta RoviraTsunami Democràtic
Anar al contingut