García-Castellón diu ara que Tsunami volia actuar contra el rei

El jutge demana a la Guàrdia Civil que investigui la identitat de Xuxu Rondinaire, que sospita que podria ser un mosso d'esquadra que filtrava dades sobre el dispositiu de seguretat

RedaccióActualitzat

El jutge Manuel García-Castellón diu ara que Tsunami Democràtic pretenia actuar contra el rei Felip VI l'any 2020 durant la visita a Catalunya amb motiu del lliurament dels Premis Princesa de Girona que s'havia de fer a Barcelona.

És l'última aportació del jutge instructor de l'Audiència Nacional a la causa, després de quatre anys d'investigació i després de dies en què ha anat afegint-hi nous elements com ara vulneració dels drets humans o delicte electoral i contra l'Estat.

El magistrat de l'Audiència Nacional es basa, per aquesta nova tesi, en unes converses entre dos dels implicats, l'empresari gironí Josep Campmajó i una altra persona que s'identifica com a Xuxu Rondinaire, en què es parla del dispositiu de seguretat de la comitiva reial.

Una persona, aquest Xuxu Rondinaire, que, segons García-Castellón, "podria pertànyer a algun cos policial, existint sospites que podria ser del cos dels Mossos d'Esquadra".

És per això que el jutge instructor del cas Tsunami Democràtic, en la nova interlocutòria emesa aquest divendres, demana a la Guàrdia Civil que investigui la identitat de Xuxu Rondinaire i si un agent dels Mossos hauria filtrat dades relatives "als preparatius de seguretat d'una comitiva que, per les referències expresses, s'entén que podria tractar-se de la comitiva reial".

García-Castellón, per tant, no en té la certesa, però afegeix que "la lectura de les actuacions permet inferir que es fa referència a la visita que el rei Felip VI realitza anualment a la ciutat de Barcelona amb motiu del lliurament dels Premis Princesa de Girona".

Un dels elements és que es fa servir l'expressió "Guàrdia R", que faria referència a la Guàrdia Reial.

"Des d'unes hores abans, la Guàrdia R fa passades endavant i enrere per tot el recorregut i va informant de novetats. Explica'm què voleu fer i us diré si val la pena o és perdre el temps, com en el Camp Nou", escriu Xuxu Rondinaire en un dels missatges, que García-Castellón considera que faria referència a una conversa prèvia, de la qual no es té coneixement.

Per tot plegat, el jutge conclou que la conversa entre Campmajó i Xuxu Rondinaire "permet inferir que Tsunami podria tenir al cap executar alguna actuació en relació amb la visita del rei" prevista per al juliol del 2020.

Una visita que es dona la circumstància que, al final, no es va fer a causa de la pandèmia de covid-19.

Més informació sobre l'aeroport i l'AP-7

En la mateixa interlocutòria, García-Castellón demana al Centre de Coordinació d'Operacions de l'aeroport del Prat informació sobre l'assistència a un turista francès que va morir durant les protestes que s'hi van fer la tardor del 2019. També a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional que li facin arribar els informes elaborats sobre els fets i "la relació dels agents que van resultar lesionats".

A més, demana a la Guàrdia Civil que detalli si les autoritats franceses van elaborar algun informe sobre els talls de l'autopista AP-7.

ARXIVAT A:
Procés catalàTsunami Democràtic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut