L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps
Camps ha estat vinculat a diversos processos judicials, però finalment n'ha quedat absolt

Francisco Camps surt absolt de quinze anys d'investigacions judicials per la trama Gürtel

L'expresident valencià, que ha arribat a estar vinculat a nou processos per corrupció, diu que li agradaria tornar a la política

Redacció/AgènciesActualitzat

L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha estat absolt de l'últim cas que encara quedava obert de la trama Gürtel. Amb aquesta segona absolució posa punt final a quinze anys d'investigacions judicials, en què l'exdirigent del PP ha estat vinculat a nou processos per corrupció i ha afrontat cinc imputacions.

En el judici, la Fiscalia havia demanat un any de presó i sis d'inhabilitació per tràfic d'influències per l'adjudicació de contractes a l'empresa Orange Market. Però, segons l'Audiència Nacional, no hi ha proves o indicis que Camps ordenés o suggerís adjudicar de forma il·lícita l'expositor valencià a Fitur 2009 a empreses de la trama Gürtel. 

El tribunal, però, sí que condemna altres acusats, com Francisco Correa o Álvaro Pérez, conegut com "el Bigotis". 

En declaracions als mitjans després de conèixer la sentència, Camps ha assegurat que en dotze anys no ha pogut exercir la política com hauria volgut i que el seu nom ha quedat tacat perquè "algú va decidir obrir instrucció" contra la seva persona:

"Això no li pot passar a cap espanyol."

Camps ha explicat que, quan l'agenda l'hi permeti, parlarà amb l'actual president valencià, Carlos Mazón, perquè li agradaria tornar a la política i està il·lusionat amb la idea. 


El segon judici després de la causa dels vestits

El judici es va celebrar fa set mesos i va ser el segon que afrontava Camps, després del procés conegut com la causa dels vestits, al qual va fer front després de dimitir de president de la Generalitat Valenciana, el 2011. També va ser absolt, en aquest cas, pel tribunal popular.

Camps ha estat vinculat a diversos processos judicials, que van començar amb el cas Gürtel però es van anar fragmentant en causes separades per presumpta corrupció.

Entre d'altres, va ser citat com a testimoni, i assenyalat per diversos dels encausats, en una investigació pel suposat finançament irregular del PP valencià en les eleccions del 2007 i el 2011.

L'expresident de la Generalitat valenciana Francisco Camps
El judici es va celebrar fa set mesos i va ser el segon que afrontava Camps (Europa Press/Alejandro Martínez Vélez)

Fins a cinc imputacions per casos com els de la F1 o la visita del papa a València

El 2014 també es va analitzar la possible vinculació de l'exdirigent amb decisions il·lícites adoptades dins de la tramitació del projecte del Centre de Congressos de Castelló de la Plana que el govern valencià va encarregar a l'arquitecte Santiago Calatrava, però finalment aquest assumpte va ser arxivat.

Camps també va esquivar el banc dels acusats en un cas vinculat a l'organització i creació dels cinc grans premis de Fórmula 1 que va acollir València entre el 2008 i el 2012, així com un altre per la visita del papa Benet XVI a València el juliol del 2006. Tots dos van ser arxivats.

Finalment, malgrat les confessions o les acusacions directes de diversos dels seus col·laboradors més estrets i dels directius de les firmes de la trama Gürtel, Francisco Camps ha aconseguit eludir totes les acusacions formulades contra ell.

 

ARXIVAT A:
CorrupcióPP
Anar al contingut