El CEO de Telegram té una fortuna de 15.500 milions de dòlars (Reuters/Albert Gea)

França imputa formalment el fundador de Telegram i el deixa en llibertat sota fiança

El magnat tecnològic Pàvel Dúrov està acusat de permetre la comissió de diversos delictes vinculats al crim organitzat amb la seva aplicació de missatgeria

Redacció/AgènciesActualitzat

La justícia francesa ha comunicat aquest dimecres la investigació formal del fundador i president de Telegram, Pàvel Dúrovpel paper de l'aplicació de missatgeria en el crim organitzat

La policia francesa va detenir el CEO de Telegram dissabte al vespre just després d'aterrar amb el seu jet privat a un aeroport dels afores de París, arran d'una investigació preliminar iniciada el 8 de juliol. 

Després de passar quatre dies detingut, els dos jutges que instrueixen el cas li han concedit la llibertat sota fiança de 5 milions d'euros i li han ordenat que comparegui dos cops per setmana davant la policia francesa. A més, no podrà sortir del país, segons ha informat la Fiscalia de París. 

Estar sota investigació formal a França no implica culpabilitat ni condueix necessàriament a un judici, però vol dir que les autoritats veuen prou indicis delictius per continuar la investigació.

El seu advocat ha declarat que és "absurd" creure que Dúrov podria estar "involucrat" en delictes presumptament comesos a través del seu servei de missatgeria.
 

Investigat per 12 càrrecs

Amb tot, la llista de càrrecs contra Dúrov que va fer pública la Fiscalia fa uns dies és àmplia i comprèn complicitat a l'administració d'una plataforma en línia per permetre transaccions il·lícites de bandes organitzades, rebuig a cooperar amb les autoritats compartint documents o informacions necessàries per evitar actes il·legals i complicitat en estafes i en tràfic de drogues.

També se l'investiga per complicitat en la possessió i difusió d'imatges de pederàstia, per blanquejar crims i per quatre delictes relacionats amb el funcionament de l'aplicació i l'encriptació. Completa la llista un càrrec d'associació amb malfactors.

Els investigadors francesos li retreuen que no hagi col·laborat amb les autoritats per interceptar comunicacions, segons un comunicat oficial recollit per Le Monde. A més dels càrrecs en relació amb Telegram, també pesa sobre ell una acusació per agressions a un dels seus fills.
 

Telegram, un gegant de les xarxes socials

Telegram està classificat com una de les principals plataformes de xarxes socials després de Facebook, YouTube, WhatsApp, Instagram, TikTok i la xinesa WeChat.  més de 900 milions d'usuaris i és especialment influent a les repúbliques de l'antiga Unió Soviètica.

A l'emirat del Golf, Telegram s'ha resguardat de les normes de moderació estatals, en un moment en què la Unió Europea i els Estats Units estan pressionant les grans plataformes per eliminar contingut il·legal.

 

ARXIVAT A:
JudicialXarxes socials França
Anar al contingut