Una forta tempesta talla la C-17 i l'R3 de Rodalies a la Garriga

La tardor entra amb llamps, trons i inundacions al Vallès Oriental, el Maresme i la Selva, amb pluges de fins a 80 litres per metre quadrat

Laura GalanActualitzat

Tarda de fortes tempestes concentrades a les comarques del Vallès Oriental, el Maresme i la Selva. La tardor astronòmica ha arribat acompanyada de forts ruixats, pedra i inundacions.

Al municipi de la Garriga han caigut més de 80 l/m2, segons el registre de l'estació automàtica situada a l'Ajuntament. Però en una altre punt, en una estació particular al nord de la població, s'ha registrat fins a 145 l/m en una hora.

La tromba d'aigua ha complicat la sortida de les escoles i ha inundat carrers i baixos.

La força de l'aigua ha obligat a tallar la C-17 i també han quedat afectades les vies de Rodalies de la línia R3 entre les Franqueses i la Garriga.

Desperfectes provocats a la via de tren de la línia R3 entre la Garriga i les Franqueses


Poc abans de les set de la tarda, Renfe ha establert un servei alternatiu per carretera mentre la via continua tallada.

 

Els desperfectes a les vies s'han arreglat el mateix dimarts a la nit, i el servei ha pogut començar amb normalitat a primera hora del matí d'aquest dimecres.

Pel que fa a la C-17, l'acumulació d'aigua a la calçada va fer impossible la circulació de vehicles durant mitja hora:

 

L'Ajuntament ha informat de nombrosos desperfectes i inundacions al municipi a causa de la pluja torrencial.

 

 

 

De dos quarts de cinc a dos quarts de sis de la tarda, els bombers han atès 44 avisos de veïns de la població de la Garriga.

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Inuncat per la força de les pluges al Vallès Oriental.

 

 

Els problemes més intensos han estat, però, a les escoles com la dels Pinetons. L'hora del xàfec ha estat quan venien a recollir els fills a l'escola. Classes i passadissos han quedat ben negats. 

Montse Valois és la directora de l'Escola Els Pinetons:

"Malgrat Covid, avui ha passat tot per davant. Hem deixat passar les famílies a dins per recollir els alumnes. Ha estat bastant caòtic amb els nens petitons d'infantil que han hagut de pujar a les taules perquè les classes estaven inundades."

Elisabet Barbero, mestra de P4:

"Hem sortit a recollir les coses i els nens se m'agupien i em deien mira, Eli mira. I de les canonades han començat a sortir bombolles i vinga aigua." 

El mateix a passat a l'Escola Tagamanent i al Puiggraciós.

Els pares de l'Escola Els Pinetons han ajudat en les feines de neteja del centre després de la pluja

L'aiguat ha arribat al Maresme, on ha fet baixar les rieres ben plenes. A Sant Vicenç de Montalt, Calella i també a Canet de Mar hi ha hagut complicacions per circular per la Nacional 2. 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut