L'acord entre el sindicat majoritari i la direcció de Ford preveu retallar la plantilla de la planta d'Almussafes en 626 treballadors (Europa Press/Rober Solsona)

Ford i UGT tanquen un acord per acomiadar 626 treballadors de la planta d'Almussafes

L'ERO pactat entre la patronal i el sindicat majoritari a la fàbrica del País Valencià preveu prejubilacions als 53 anys i indemnitzacions de fins a 40.000 euros
Redacció
TEMA:
UGT

La direcció de Ford i la UGT --el sindicat majoritari a la planta d'Almussafes, al País Valencià-- han tancat un acord per acomiadar 626 treballadors després de l'ERO plantejat per la multinacional.

La retallada de plantilla es farà amb un pla de prejubilacions per als treballadors majors de 53 anys i indemnitzacions de fins a 40.000 euros per als menors de 54 anys.

Les prejubilacions contemplen una retribució progressiva des del 75% fins al 85% en el moment que s'arribi a l'edat de jubilació.

Per als empleats fins a 54 anys complerts en el moment de la baixa s'ha acordat una indemnització equivalent a 45 dies per any de servei amb un màxim de 42 mensualitats. Per als treballadors que decideixin deixar l'empresa de manera voluntària, i que tinguin una antiguitat superior a 5 anys, s'estableix una indemnització addicional d'entre 20.000 i 40.000 euros.
 

ERTO per a mil treballadors més

Les parts han pactat les condicions de les baixes incentivades en una reunió en què també han conformat la mesa negociadora d'un ERTO per a la sortida temporal de mil treballadors més. Tot plegat respon --segons l'empresa-- a la necessitat d'ajustar la producció al nou model Kuga.

La UGT admet que l'empresa "transitarà fins al maig del 2027 amb un excedent de mil persones" i ho farà amb un ERTO rotatiu fins a finals d'any. Des del gener del 2025, diu el sindicat, es farà servir un "mecanisme" especial que disposarà el Govern d'Espanya amb l'"acompanyament" de la Generalitat Valenciana.

ARXIVAT A:
Atur UGT
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut