L'entrada de la planta de Ford a Almussafes (EFE/Manuel Bruque)

Ford d'Almussafes es garanteix la continuïtat amb dos models elèctrics a partir del 2025

La planta, amb 6.000 treballadors, s'imposa a la de Saarlouis, a Alemanya

RedaccióActualitzat

La planta de Ford a Almussafes té garantida la continuïtat. La direcció de l'automobilística ha adjudicat a la fàbrica valenciana la producció a Europa d'una nova plataforma de vehicles elèctrics a partir del 2025.

Almussafes fabricarà els dos nous models elèctrics de la companyia, segons confirmen fonts del govern espanyol. Així, la planta valenciana s'ha imposat a la que Ford té a Saarlouis, a Alemanya, que també aspirava a la plataforma.

L'adjudicació suposa una garantia de continuïtat industrial més enllà de 2025, ja que Almussafes fabrica ara quatre models (Kuga, Transit, Galaxy i S-Max) i tenia previst deixar de produir-los progressivament per quedar-se només amb el Ford Kuga, que suposa la meitat de la producció actual.

A Almussafes hi treballen 6.000 persones, un miler de les quals fabricant motors, i des de l'inici de la pandèmia han encadenat expedients de regulació arran de la pandèmia.


La UGT, "enormement alleujats"

La decisió de Ford d'apostar per Almussafes arriba després que s'arribés a un acord que inclou mesures de "contenció salarial" amb el sindicat majoritari, la UGT. L'acord és per a cinc anys i estava condicionat que la planta fos l'escollida per als models elèctrics.

Justament aquest acord ha permès, segons ha valorat la UGT després de fer-se oficial l'anunci, "la gran notícia". "Estem enormement alleujats", asseguren, i afegeixen que la notícia suposa "càrrega de feina i llocs de treball per a una dècada".

El sindicat, però, també és conscient que s'obre ara una etapa en què comença una "feina llarga", ja que "caldrà negociar" les condicions del redimensionament de la planta.

 

Anar al contingut