Foc creuat entre PP i PSOE amb denúncies a familiars dels líders polítics

Els dos partits travessen el que fins ara era una línia vermella i fan servir l'entorn dels polítics per desgastar-se políticament

Eva Pelegrí Bobet

La política espanyola ha traspassat el que, tradicionalment, havia estat una línia vermella. Els familiars dels líders polítics quedaven al marge de la confrontació, però en els últims mesos les denúncies contra persones de l'entorn dels polítics s'han convertit en una arma llancívola entre els partits.

El PP ha utilitzat, de manera insistent, la investigació de Begoña Gómez, dona de Pedro Sánchez, per mirar de desgastar el president del govern espanyol i el seu executiu, i el PSOE ha decidit contraatacar.

Els socialistes han demanat que s'investiguin els contractes atorgats per la Xunta a l'empresa Eulen, dirigida a Galícia per la germana de Feijóo, Micaela Núñez Feijóo. "Si la teva cosina li adjudica quatre milions en un contracte públic a la teva germana, alguna cosa no funciona en aquella administració", sosté la portaveu del PSOE, Esther Peña, i afegeix: "Això va passar sota el mandat de Feijóo a la Xunta de Galícia.

Els socialistes també fan referència a 37 milions en adjudicacions que va rebre Eulen procedents de la Xunta. Peña demana una investigació formal de tots els contractes adjudicats.

"El PSOE vol saber si els indicis d'informació privilegiada i tracte de favor són certs."

"Són molts milions d'euros circulant en la família del senyor Feijóo, diners públics", etziba la portaveu socialista.

Esther Peña afirma que "part d'aquests beneficis es van fer servir per finançar pseudomitjans de comunicació que escampaven notícies falses i atacs contra el govern espanyol".

Els socialistes han anunciat accions judicials i parlamentàries perquè s'investiguin aquests contractes i també els pagaments de Quirón Salud, una empresa subvencionada per la Comunitat de Madrid, a la parella d'Ayuso.

Precisament, la presidenta madrilenya ha estat en la primera línia d'aquest foc creuat entre el PSOE i el PP. Ayuso té clar que la millor defensa és un bon atac i a les crítiques dels socialistes per la imputació de la dona de Sánchez i dels atacs dels populars, la baronessa del Partit Popular responia: "Això és boníssim, ara resulta que es persegueix la dona del president o el seu germà per ser familiars" i afegeix amb ironia: "Juraria que és el que se m'ha estat fent a mi, i no passava res".

Ayuso rebla l'atac: "Ningú del meu entorn ha estat en política, mentre que aquí parlem de persones que han passat de gestionar saunes a gestionar càtedres universitàries".

Sobre la petició del PSOE que s'investiguin els contractes a l'empresa de la seva germana i els negocis de la parella d'Ayuso, s'hi ha referit aquest dissabte Alberto Núñez Feijóo. "Lamento la situació del partit socialista i del govern espanyol, però si el que pretenen és posar el ventilador, a més de prendre el pèl als espanyols, em sembla que és una estratègia tan infantil que delata clarament el que volen ocultar", afirma el líder popular.

I entre el que volen amagar, segons Feijóo, hi hauria la investigació al germà de Pedro Sánchez, David Sánchez, que, segons una denúncia del pseudosindicat Manos Limpias, el mateix que va denunciar la dona del president espanyol, estaria cobrant de la Diputació de Badajoz sense anar a treballar i ha traslladat el seu domicili fiscal a Portugal per pagar menys impostos.

Enmig d'aquesta guerra entre els dos grans partits, la Guàrdia Civil ha escorcollat el domicili i les oficines de Juan Carlos Barrabés, l'empresari vinculat al cas Begoña Gómez, per ordre del jutge Peinado. Un escorcoll que s'ha fet just abans que dilluns es reprenguin les declaracions de testimonis per aquest cas, pel qual el PP ja ha anunciat que forçarà la compareixença de Sánchez al Senat.

ARXIVAT A:
PPPSOE
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut