Els atacs aeris de Hezbollah han destruït cases a Kiryat Bialik, al nord-est de Haifa (Reuters/Shir Torem)

Foc creuat entre Israel i Hezbollah, amb bombardejos a prop de la frontera sud del Líban

El govern de Netanyahu ha ordenat tancar les instal·lacions de la cadena de televisió Al-Jazeera a Ramal·lah, a la Cisjordània ocupada
Redacció Actualitzat
TEMA:
Israel

Continua augmentant la tensió a la frontera d'Israel amb el Líban. Les Forces de Defensa d'Israel asseguren que han atacat gairebé 300 objectius, incloent-hi milers de canons llançacoets.

Hezbollah, per la seva banda, assegura que ha llançat un centenar de coets contra un complex militar a Haifa, al nord d'Israel, com a resposta als atacs israelians a través de dispositius mòbils d'aquesta setmana. L'ofensiva de la milícia xiïta ha provocat tres ferits.

A conseqüència d'aquests atacs, l'exèrcit israelià ha anunciat mesures de seguretat addicionals al nord del país, on s'han tancat escoles i s'han limitat les reunions a 300 persones als espais tancats, i a 30 a l'aire lliure. Ho ha explicat Daniel Hagari, portaveu de l'exèrcit israelià:

"Estem prenent totes les precaucions necessàries i estem actualitzant les directrius defensives per al front intern des de la línia de Haifa i cap al nord amb nivell de defensa 2. Això significa que, des de la línia de Haifa cap al nord, les activitats educatives i laborals poden continuar als llocs on sigui possible arribar a un refugi adequat dins el temps requerit."

Els intercanvis d'artilleria prop de la frontera arriben dos dies després de l'atac d'Israel en un barri de Beirut, que ha provocat 45 morts.

Al front de Gaza, Israel va bombardejar aquest dissabte una escola i va causar 22 morts, la majoria infants i dones.
 

Israel ordena tancar l'oficina d'Al-Jazeera a Cisjordània

Al-Jazeera ha denunciat que soldats israelians armats han entrat aquest diumenge a les seves oficines de Ramal·lah, a la Cisjordània ocupada. L'exèrcit hebreu ha requisat equips de la cadena de televisió qatariana.

La mateixa Al-Jazeera ha informat a través de les xarxes socials que se'ls ha entregat una ordre de tancament durant 45 dies:

La cadena, coneguda per la seva cobertura dels bombardejos a hospitals i edificis d'habitatges i la mort de civils a Gaza, també ha informat que, mentre eren a l'oficina, els soldats han arrencat un cartell de Shireen Abu Akleh. La periodista va ser assassinada fa dos anys per un soldat israelià mentre cobria una batuda militar a Cisjordània, un fet que va generar condemnes a escala internacional i va ampliar les tensions entre Israel i el canal.

El govern de Gaza ha condemnat la decisió de l'exèrcit d'Israel de tancar les oficines d'Al-Jazeera a Ramal·lah i l'ha qualificada de "crim i una clara violació del dret internacional". Aquesta incursió militar arriba només quatre dies després que l'oficina de premsa del govern israelià retirés els carnets de premsa als periodistes de la cadena que treballen a Israel.

 

ARXIVAT A:
Pròxim Orient Israel Guerra a Gaza Líban
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut