Exterior d'una oficina de la CAM

Quatre anys de presó per a la cúpula de la CAM per falsejar els comptes

Se'ls acusa de falsejar els comptes, fet que va afectar els inversors que van comprar quotes participatives sense saber que l'entitat estava en fallida
Actualitzat

Penes màximes de quatre anys de presó per a la cúpula de la CAM. L'Audiència Nacional ha condemnat quatre exdirectius de l'entitat bancària per un delicte continuat de falsedat comptable i d'informació als inversors. En concret, se'ls acusa de falsejar els comptes entre el 2010 i la seva intervencio pel Banc d'Espanya el 2011, fet que va afectar els inversors que van comprar quotes participatives sense saber que l'entitat estava en fallida.

"Van practicar conductes que tendien a distorsionar els comptes, intentant amagar, o almenys maquillar, la greu crisi de la CAM."

Els condemnats són els exdirectors generals Roberto López Abad i María Dolores Amorós, condemnats a tres anys de presó, i dos alts exalts càrrecs més: Teófilo Sogorb. a quatre anys, i Francisco José Martínez, a dos anys, nou mesos i un dia.

Els jutge resposabilitza tots quatre condemnats de les irregularitats que van permetre mostrar  beneficis el març del 2011, en lloc dels 1.163 milions de pèrdues i la ràtio de morositat del 19%.

Per contra, queden absolts la Fundació de la CAM i el Banc Sabadell de tenir qualsevol tipus de responsabilitat civil.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut