L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef (ACN/Gemma Tubert)

Figueres acusa d'extorsió un compte d'Instagram que demana 20.000 euros a l'alcalde

L'Ajuntament porta a la Fiscalia el compte Figueres Oscura, al qual acusa de "xantatge" per demanar 20.000 euros a canvi de deixar de publicar vídeos d'incidents
Redacció Actualitzat
TEMA:
Xarxes socials

L'Ajuntament de Figueres ha denunciat a la fiscalia el compte d'Instagram Figueras Oscura, a qui acusa de "xantatge i extorsió" per part dels seus responsables.

L'alcalde, Jordi Masquef, assegura en una declaració institucional que les persones que hi ha al darrere d'aquest compte li han demanat 20.000 euros per deixar de publicar vídeos d'incidents que suposadament es produeixen a la capital de l'Alt Empordà, com per exemple baralles, robatoris o deixalles al carrer. 

"Davant d'aquesta clara voluntat d'extorsió a la meva persona, vull dir-vos que aquest ajuntament no acceptarà cap xantatge".

Masquef veu "intolerable" que es "jugui a perjudicar la imatge de la ciutat, per pressionar l'Ajuntament a canvi de diners". Per tot plegat, el consistori ha denunciat a la Fiscalia els fets per tal que investigui si hi ha algun tipus de delicte.


El compte d'Instagram es va crear, suposadament, per denunciar la inseguretat i l'incivisme a la ciutat. En aquest sentit, Masquef ha reconegut que es produeixen incidents a la ciutat i ha demanat als ciutadans que els facin arribar els vídeos o les denúncies a través dels canals habilitats o, "sobretot", anant a la Guàrdia Urbana.

Façana de l'ajuntament de Figueres, la capital de l'Alt Empordà (ACN)

La denúncia coincideix amb la protesta que hi havia convocada aquest dijous a la tarda davant de l'Ajuntament --on es fa el ple ordinari de setembre-- per demanar "més seguretat". Poc després del comunicat municipal, però, el compte d'Instagram ha desconvocat la concentració.


Eliminen el compte d'Instagram

Després que el cas hagi arribat a la Fiscalia, el compte d'Instagram de Figueres Oscura, que ha arribat a tenir 30.000 seguidors, ha estat eliminat. Això sí, aquest mateix divendres, ha nascut un altre compte a la mateixa xarxa social, Patrulla Figueres, que s'autodefineix com "el compte continuïsta de Figueres Oscura". 

 

 

ARXIVAT A:
Judicial Xarxes socials
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut