Festa rave la Maçana, Camarasa, a vista dron CCMA 4_4_22
Vista aèria de la festa "rave" convocada a Camarasa (CCMA)

Festa "rave" amb unes 1.000 persones en un paratge natural a Camarasa

La festa, que va començar divendres i aquest dilluns continuava, ha fet témer destrosses, però els Agents Rurals han descartat danys importants

Actualitzat

Una festa il·legal ha reunit més de 1.000 persones i 300 vehicles en un paratge natural, la Maçana, al terme municipal de Camarasa, a la Noguera.

La "rave" es va convocar a través de les xarxes socials, va començar divendres i aquest dilluns encara durava. Va venir gent d'arreu d'Espanya, França o Bèlgica, i entre diumenge i dilluns han anat marxant progressivament.

La festa s'ha acabat, però aquest dimarts encara quedaven una quinzena de vehicles. Són camions i furgonetes on viuen. S'han quedat a netejar l'indret, i s'han compromès a marxar aquest dimarts.

 

Diuen que són nòmades i antisistema, i que els agrada ballar i escoltar música. I van triar aquesta finca, la Figuereta, allunyada de cap nucli habitat, però situada en un espai protegit. Per això, l'Ajuntament parla de danys a la fauna.

"El 'bumba-balumba' que se sentia era tan impressionant que no crec que ara hi hagi cap animal dels que estan acostumats a ser aquí", diu Josep Maria Camarasa, el president de l'entitat descentralitzada de Fontllonga i l'Ametlla, a la qual pertany la Maçana, dintre del municipi de Camarasa.  

Un cop desmuntades les carpes i l'escenari, i tots els participants i vehicles hagin abandonat aquest paratge del Montsec, s'avaluaran els danys finals que ha causat la festa.

L'avís d'un excursionista

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís dissabte d'un excursionista que va veure la festa que s'havia muntat en un prat. La policia va decidir no desallotjar perquè la festa ja havia començat i havia transcorregut sense incidents. El que sí que van fer va ser tancar els accessos.

Però molts dels participants hi arribaven a peu, segons ha dit a Catalunya Ràdio Josep Maria Camarasa. "Els cotxes quedaven aparcats a la carretera o en altres esplanades i havien de caminar 2 o 3 quilòmetres", ha explicat.

Durant aquests dies els Mossos han fet identificacions i controls d'alcoholèmia i drogues als conductors.

L'Ajuntament de Camarasa va denunciar l'impacte que la festa podia tenir en el medi ambient i també destrosses. Consideren "una irresponsabilitat" fer una festa en un espai d'interès natural, en un prat a prop d'una zona boscosa, amb risc d'incendi per la sequera.

Aquest dilluns, però, els Agents Rurals han descartat danys importants.

L'alcaldessa de Camarasa, Isabel Lizaso, ha dit a Catalunya Ràdio que té "sensació d'impotència" i que els preocupa molt el fet que puguin accedir a qualsevol punt i muntar aquest tipus de festes.

Els Mossos d'Esquadra treballen per trobar els organitzadors de la festa per prendre mesures legals. Si finalment es poden identificar, els responsables s'enfrontarien a multes administratives.

ARXIVAT A:
Medi ambientMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut