L'atropellament ha passat a l'avinguda de Pau Casals, on hi havia atraccions de la fira, davant de l'Ajuntament
L'atropellament ha passat a l'avinguda de Pau Casals, on hi havia atraccions de la fira, davant de l'Ajuntament (ACN/Televisió del Berguedà)

Ferit crític un nen de 9 anys atropellat per un noi de 17 que conduïa un cotxe a Avià

El conductor del vehicle, que no té carnet i va fugir, ha quedat en llibertat vigilada per decisió del Jutjat de Menors

RedaccióActualitzat

Un nen de 9 anys es troba en estat crític després de ser atropellat per un cotxe conduït per un menor, aquest dissabte al vespre a Avià, al Berguedà. El conductor del vehicle és un jove de 17 anys que, per tant, no té carnet de conduir, i que ha fugit del lloc dels fets, una cèntrica avinguda de la població en plena festa major, segons ha avançat el diari digital Aquí Berguedà.

Poc després, els Mossos d'Esquadra i la policia local de Berga han pogut localitzar el cotxe a la colònia Cal Rosal i detenir el menor que el conduïa.

Els fets han passat aquest dissabte cap a les 10 de la nit durant la festa major del poble a l'avinguda de Pau Casals, a prop de l'Ateneu, entre la plaça de l'Ajuntament i les atraccions, en una zona limitada a 30 km/h, segons ha explicat l'alcaldessa, Patrocini Canal.

"Un cotxe va passar a gran velocitat i va atropellar el nen, que va rebre un fort impacte al cap i politraumatismes. El vehicle no es va aturar i va fugir del lloc."

"Tothom era a la plaça i ho va veure. Un dels testimonis va agafar el cotxe i va començar a perseguir l'infractor, i així va poder facilitar la matrícula a la policia", hi ha afegit Canal.

La policia encara busca els altres ocupants del cotxe, que també podrien ser menors. "Encara no sabem si al vehicle infractor hi havia un o dos ocupants. Potser, en la fugida, el copilot va baixar del cotxe i es va escapar. Això encara no està clar", ha matisat l'alcaldessa d'Avià.

Tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van acudir al lloc de l'accident i van evacuar el nen ferit a l'Hospital de la Vall d'Hebron, on va ingressar a l'UCI pediàtrica.

En un comunicat, el consistori, que ja va cancel·lar immediatament els concerts previstos a la nit, ha decidit suspendre "sense excepció" tots els actes de la Festa Major.

El consistori lamenta profundament els fets i trasllada tot el seu suport als afectats. "No estem per festes ni concerts", ha dit l'alcaldessa d'aquesta localitat, d'uns 2.250 habitants.
 

El conductor ha quedat en llibertat vigilada

Entre altres càrrecs, s'investiga el menor detingut per conducció temerària i imprudència greu d'abandonament, ja que va fugir del lloc de l'accident.

L'acusat ha passat a disposició del Jutjat de Menors 4 de Barcelona aquest diumenge, i la magistrada n'ha decretat la llibertat vigilada i amb intervenció terapèutica d'un psicòleg.

ARXIVAT A:
TrànsitMenorsSeguretat
Anar al contingut