"El País" ha publicat les fotografies de Núñez Feijóo amb el narcotraficant Marcial Dorado.
"El País" ha publicat les fotografies de Núñez Feijóo amb el narcotraficant Marcial Dorado.
Santiago de Compostel·la

Feijóo rebutja dimitir i manté que ha actuat "sempre dins de la llei"

Després que s'han publicat fotos d'ell amb un narcotraficant, el president de la Xunta nega haver firmat cap contracte amb les empreses de Marcial Dorado i assegura que només hi va tenir una relació d'oci i "no directa".

RedaccióActualitzat

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha rebutjat presentar la dimissió després que el diari "El País" ha publicat imatges d'ell acompanyat, en activitats d'oci, del narcotraficant Marcial Dorado. Núñez Feijóo s'ha defensat dient que ha actuat "sempre dins de la llei" i que no ha firmat "en absolut" cap contracte amb "la persona que apareix a les fotos". El diari va datar les imatges en el 1995.

Davant de les peticions de dimissió que li han arribat des de l'oposició, el president gallec ha estat contundent: "Mai vaig firmar ni adjudicar ni concedir cap contracte amb cap empresa d'aquest senyor". Feijóo ha comparegut davant la premsa acompanyat de la cúpula del seu govern i del portaveu parlamentari del PP de Galícia, Pedro Puy.

Feijóo ha remarcat que no l'han "intimidat" fins ara i que no canviarà d'actitud per unes imatges "de fa 20 anys" i de les quals estava al cas "des del 2003 o 2004". El dirigent gallec ha afegit que la seva relació amb Dorado va ser "d'oci" i "no directa", encara que ha admès que van fer viatges junts. Sobre aquest punt, ha indicat que "creu que no" van anar a Andorra sinó als Pics d'Europa.

A més, ha afegit, la relació es va interrompre quan va saber que Dorado tenia problemes amb la justícia. "Crec que l'últim cop que el vaig veure va ser per la mort en accident de trànsit de Manolo Cruz, crec que va ser a mitjans del 1999". Cruz és l'home que els hauria posat en contacte i, segons la informació d'"El País", figura com a testaferro de Dorado en un informe de l'Agència Tributària.
Anar al contingut