Feijóo no descarta una moció de censura amb suport de Junts si "hi ha el context adequat"

El líder del PP admet que és "política ficció", però que farà servir "totes les eines que consideri oportunes" per fer fora Sánchez de La Moncloa

RedaccióActualitzat

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha dit aquest dilluns que "no descarta" impulsar una moció de censura contra Pedro Sánchez amb el suport de Junts "si hi ha el context adequat" i "és útil".

Feijóo ha admès que ara com ara és "política ficció", però que la moció de censura és "una eina" que no descarta fer servir si el seu partit guanya les eleccions europees de diumenge:

"Si aquesta majoria social es converteix en majoria electoral i el 9 de juny envia un missatge, entenc que tots els ciutadans veurem més a prop el final del túnel."

Entrevistat a la cadena Antena3, Feijóo ha afirmat que farà servir "totes les eines que consideri oportunes" per aconseguir acabar amb el govern de Sánchez.


"Passarà el que vulgui Puigdemont"

Perquè prosperi una moció de censura cal arribar a la majoria absoluta de 176 diputats, la suma de PP, Vox i UPN només arriba a 170, i necessitaria el suport d'almenys 6 diputats més.

Ha estat l'entrevistadora la que li ha preguntat si seria "política ficció" que els 7 diputats de Junts al Congrés li donessin suport en una moció de censura, i ell no ha descartat aquesta possibilitat:

"Quines eines farem servir? Totes les que considerem oportunes. La que vostè refereix és una eina? Sí. Per això cal tenir el context adequat i pensar que pot ser útil en aquest context, és el que li puc dir."

Irònicament, abans Feijóo havia afirmat que tant a Catalunya com a Espanya "passarà el que vulgui Puigdemont", tot i que ho havia dit en referència als pactes del PSOE amb Junts.


Recursos contra la llei d'amnistia

Durant l'entrevista, el líder del PP ha dit i reiterat que la llei d'amnistia rebrà molts recursos d'inconstitucionalitat quan es publiqui, i ha assegurat que no s'arribarà a aplicar.

Pel que fa a la possibilitat de donar suport a Salvador Illa com a president de la Generalitat, Feijóo ha dit que té entès que el PSC "està buscant un acord amb ERC".

També que el PP és "escèptic" amb aquesta possibilitat, argumentant que ja van "donar-li l'alcaldia de Barcelona al PSC" i que encara estan esperant "una trucada telefònica agraint el gest".

Segons Bolaños és "una gran comèdia"

Les paraules de Feijóo les ha criticat durament el PSOE per boca del ministre de Presidència, Félix Bolaños, que l'ha acusat d'"hipocresia absoluta" i d'"intentar enganyar els espanyols":

"Ell, que el que vol és pactar amb la ultradreta a Espanya i a Europa, li demana, per favor, per favor, senyor Puigdemont, doni'm suport a mi també. En fi, una gran comèdia."

Bolaños ho ha dit en una visita de campanya electoral a la Fira del Llibre de Madrid, i ha afegit que també la campanya del PP contra la Llei d'Amnistia és "una gran comèdia" i que Feijóo és "un engany total".

El ministre no ha volgut respondre a la pregunta de si ERC està demanant "sobirania fiscal" per a Catalunya a canvi de donar suport a Illa com a president, i s'ha limitat a demanar "responsabilitat i respecte" amb les negociacions.


Vox: "Negociarà un pis a la Diagonal?"

La porta oberta per Feijóo perquè Junts li donés suport per substituir Sánchez a la Moncloa no ha agradat a l'altre partit que li hauria de donar suport, Vox, que ho ha descartat perquè no seria un suport "gratuït".

Ho ha dit el portaveu, José Antonio Fúster, que ha ironitzat amb les possibles negociacions per la moció de censura que hauria de portar el líder del PP a la Moncloa:

"Què negociarà, la presidència de la Generalitat, posar-li el seu nom a una plaça o un pis a la Diagonal?"

Fúster ha afegit que "estan a favor de fer fora algú que està destruint la democràcia" però també "de fer fora tots els separatistes que condicionen la política de l'estat i que són al govern de la nació".

Ha reblat l'argumentació dient que Junts i Vox són "incompatibles", i ha descartat que el partit de Puigdemont donés suport a Feijóo "gratuïtament", perquè "els separatistes no han fet mai res gratuïtament pel bé d'Espanya".

 

 

 

ARXIVAT A:
PPAlberto Núñez FeijóoEleccions europees 2024
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut