Santiago de Compostel·la

Feijóo es disculpa per la relació amb un narcotraficant "fa dues dècades"

Núñez Feijóo, que va descartar dimitir arran d'aquest escàndol, ha demanat "disculpes" als gallecs per l'afer, però ha reiterat que va tallar la relació amb Dorado així que es va assabentar de les seves activitats.

RedaccióActualitzat
El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha admès que la seva relació amb el contrabandista Marcial Dorado "fa dues dècades" va ser "un error". Després que sortissin a la llum fotografies del 1995 que demostraven la relació entre Feijóo i el llavors capo del tabac a Galícia, que actualment és a la presó per narcotràfic, el president gallec ha comparegut a la cambra autonòmica per donar-ne explicacions.

Núñez Feijóo, que ja va descartar dimitir arran d'aquest escàndol, ha demanat "disculpes" als gallecs per l'afer, però ha reiterat que va tallar la relació amb Dorado així que es va assabentar de les seves activitats. Segons el president gallec, a partir del 1997 la relació amb el narcotraficant "es va refredar fins a la ruptura".

Pel que fa als possibles contactes entre tots dos del 2001 al 2003, el president autonòmic ha assegurat que no pot precisar si van existir. Feijóo ha afirmat que la relació amb Dorado "es limitava a moments d'oci, sense més ni menys". També ha admès haver estat amb ell als Picos de Europa, Tenerife, les Balears i Portugal, però no a Suïssa ni Anglaterra.

Feijóo ha reiterat la "repulsa" per les activitats de Dorado i ha tornat a negar haver firmat cap contracte amb empreses seves.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut