Turista de visita als Estats Units
Turista de visita als Estats Units

Fas vacances al setembre? Quins són els destins més buscats i per què ja no surt tant a compte

Un de cada sis catalans ja tria fer turisme en el novè mes de l'any, una opció que pot sortir fins a un 15% més econòmic que al juliol o a l'agost

RedaccióActualitzat

Cada cop hi ha més catalans que fan vacances al setembre. Segons l'observatori del turisme Observatur, aquest any se les han agafat aquest mes el 17% dels catalans, cinc punts més que fa un any.  

Les agències de viatges calculen que als que marxen fora al setembre els pot sortir fins a un 15% més barat que al juliol o a l'agost i a més s'estalvien aglomeracions. "No són preus de temporada baixa, però són més econòmics", posa en evidència el president de l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (Acave), Jordi Martí, a El matí de Catalunya Ràdio

I, en aquesta tendència, també hi té a veure la climatologia: "Al setembre no hi ha aquelles onades de calor tan fortes", subratlla Martí. 

Un grup de persones amb maletes mira les pantalles de l'aeroport de Palma
Un grup de persones fa cua a l'aeroport de Palma (EFE/Miquel A. Borràs)

Setembre és més barat, però ja no tant

Viatjar al setembre és més barat que fer-ho al juliol o a l'agost. De fet, "l'última setmana d'agost els preus ja van a la baixa", explica el president d'Acave. 

Segons l'agència de viatges online Destinia, al setembre el cost de la nit d'hotel per persona és de mitjana de 67 euros, lleugerament per sota de la mitjana de 72 euros registrada al juliol i a l'agost.

Això sí, en relació amb el mateix de l'any passat, el preu ha pujat un 16% de mitjana, precisament per l'augment de la demanda. De fet, el preu de l'habitació d'hotel a Madrid ha pujat un 44% i a Barcelona, un 26%, d'acord amb les dades de Destinia.

Un augment de preu que, segons Destinia, ha fet que ara hi hagi més persones que planifiquin més els viatges que faran al setembre i no s'esperin tan a última hora com feien abans.

Mentrestant, des d'Observatur, han vist una tendència dels viatgers a buscar més ofertes especials i descomptes i a limitar altres despeses personals a la seva vida quotidiana per estalviar més al llarg de l'any i així poder allargar o espaiar els seus períodes vacacionals


Qui viatja al setembre?

Els que fan vacances al setembre són sobretot parelles o persones soles sense fills, o que ja els tenen grans, i que poden agafar-se uns dies aquest mes sense dependre del calendari escolar.  

De fet, en la franja de més de 65 anys, el setembre supera l'agost com a mes triat per viatjar. Un 30% trien setembre i un 27%, agost, segons les dades d'Observatur. 

En canvi, entre els 18 i els 49 anys, 4 de cada 10 tria l'agost. 

Quins són els destins preferits?

Les destinacions preferides del setembre no varien gaire en relació amb les de la resta de l'estiu, segons Acave.

Pel que fa als destins estatals, entre els preferits hi ha les Balears i els destins de la costa mediterrània i destaca especialment Andalusia i Catalunya.

Tot seguit, se situa la costa atlàntica com Galícia, Astúries o Cantàbria, així com les Canàries. 

Pel que fa als destins internacionals, en les primeres posicions hi ha països asiàtics com la Xina, el Japó o el Vietnam.

Després hi ha els Estats Units, seguit de països de Llatinoamèrica com el Brasil, Costa Rica, Mèxic, República Dominicana o Cuba.

Tot seguit hi trobem altres destins de la costa del Mediterrani i del Nord de l'Àfrica, com Itàlia, França, Grècia, Xipre, Malta, el Marroc i Tunísia.

Amb una distància més gran, segueixen els creuers i altres països africans i safaris, així com les capitals europees. 

 

I el turisme estranger?

El turisme estranger ja està, des de fa temps, més desestacionalitzat, però també es veu una tendència a viatjar més al setembre.

Així ho revelen com a mínim les dades de Destinia, que xifren en el 16% els turistes que visitaran l'estat espanyol aquest estiu, mentre que l'any passat eren l'11%. 

 

 

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut