Comencen els tràmits per tancar discoteques com Carpe Diem

Faran fora Carpe Diem, Opium, Pachá i Shoko del front marítim de Barcelona

L'Ajuntament obligarà a tancar entre quinze dies i sis mesos les discoteques Pachá, Carpe Diem i Shoko, per incompliment de la normativa de seguretat
Redacció Actualitzat

Quatre discoteques del front marítim de Barcelona desapareixeran i es convertiran en equipaments. Són les que hi ha entre l'Hospital del Mar i l'Hotel Arts: el Carpe Diem, l'Opium, el Shoko i el Pachá.

L'Ajuntament i l'Estat han arribat un acord que suposarà un canvi d'ús de la zona: Costes cedirà la gestió de tot aquest espai al consistori, que el destinarà a l'ampliació del centre de recerca del Consell Superior d'Investigacions Científiques, el CSIC. Això passarà a mitjà termini.

Expedient contra tres locals

De forma immediata, a tres d'aquests locals --Carpe Diem, Shoko i Pachá--, l'Ajuntament els ha obert un expedient sancionador per incomplir mesures de seguretat i hauran de tancar entre quinze dies i sis mesos. Els locals d'oci nocturn tenen dues setmanes per presentar al·legacions i reparar les infraccions.

Si no s'adapten a la normativa, diu el consistori, s'exposen a un tancament de fins a sis mesos dels establiments per adequar-se al que marca la norma, que a la pràctica suposaria ja no obrir més.

 

Shoko i Pachá desapareixeran per convertir-se en equipaments


Segons informa l'Ajuntament de Barcelona, "durant el mes de març es van enviar un total de 42 cartes informatives a diversos establiments on se'ls advertia que s'iniciava aquesta campanya d'inspecció per comprovar les condicions de prevenció i seguretat."

En concret, el consistori remarca la necessitat que aquests locals havien de tenir "vies d'evacuació, senyalització d'emergència, enllumenat d'emergència i evacuació, i equips i sistemes de protecció contra incendis."

En un comunicat, l'Ajuntament de Barcelona afirma que aquesta campanya s'acabarà abans de l'estiu.

En aquesta nota informativa es recorda que es tracta de locals reincidents en l'incompliment de les normes. En aquest sentit s'afirma que "el 2016 se'ls van notificar les ordres de precinte dels equips musicals perquè no s'ajustaven a la normativa de terrasses."

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut