Laura Masvidal i Montserrat Puigdemont, durant la roda de premsa al Parlament Europeu (EFE)

Familiars dels independentistes presos porten la seva denúncia al Parlament Europeu

Redacció Actualitzat
TEMA:
Govern empresonat

Criatures que només poden tocar el seu pare un cop al mes. Dispersió a les presons similar a la dels terroristes. Aquestes són algunes de les denúncies que familiars dels dirigents independentistes empresonats o que han marxat a l'estranger han fet des del Parlament Europeu.

L'Associació Catalana pels Drets Civils, que agrupa aquests familiars, i eurodiputats de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, han assegurat a Brussel·les que a Espanya "es vulneren drets fonamentals". "Espanya s'està comportant cada cop més com un règim autoritari", ha afirmat el polític flamenc Mark Demesmaeker, que ha instat a "deixar de perseguir líders independentistes."

Laura Masvidal, dona de Joaquim Forn; Meritxell Lluís, dona de Josep Rull; Pol Leiva, nebot de Jordi Cuixart, o Montserrat Puigdemont, germana del president cessat, han portat el seu testimoni a l'Eurocambra.

 

Montserrat Puigdemont ha denunciat que les condicions que tenen "minen la moral":

"Imagina't què és per a un nen petit haver de veure el seu pare a través d'un vidre. Que no els puguin tocar. Que només tinguin una visita al mes que es puguin tocar realment. Això mina la moral a qualsevol."

També ha incidit en la situació dels menors Pol Leiva, nebot de Jordi Cuixart:

"Tenen aplicat un règim de dispersió similar com el que tenien presos d'organitzacions terroristes, cosa que suposa que una criatura de sis mesos ja hagi fet 22 viatges de Barcelona a Madrid i de Madrid a Barcelona."

També hi ha intervingut Elisabet Comín, germana del conseller cessat, ara a Bèlgica, que s'ha mostrat confiada que les euroordres posaran a prova el delicte de rebel·lió que se'ls imputa a Espanya:

"Ara la justícia espanyola s'enfrontarà a les justícies belga, alemanya, suïssa i britànica, i serà positiu veure què diuen del delicte de rebel·lió del qual s'acusa els nostres líders públics sense que hi hagi hagut violència."

Meritxell Lluís, per la seva banda, ha remarcat que els "represaliats" per Espanya "no tenen veu" a causa de les seves idees polítiques i ha denunciat la vulneració "flagrant" de drets humans i civils. La dona de Josep Rull ha hagut de sortir a mitja conferència perquè l'ha trucat el seu marit des de la presó. Tot i que ha corregut, ha perdut la trucada.

ARXIVAT A:
Govern empresonat Unió Europea Procés català Rebel·lió
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut