Models de rellotge Speedmaster d'Omega
Models de rellotge Speedmaster d'Omega

Creen un rellotge fals i enganyen fins i tot el fabricant, que el compra per 3,2 milions

Omega acusa tres extreballadors de crear un rellotge "Frankenstein" que es va subhastar per 25 vegades el valor real

Actualitzat

L'empresa de rellotges de luxe Omega ha estat víctima d'una estafa. El novembre de 2021 el creador de la companyia va comprar un rellotge de la col·lecció Speedmaster per 3,11 milions de francs suïssos (3,19 milions d'euros) en una subhasta de Philips a Ginebra.

El preu superava 25 vegades el valor màxim estimat del subhastador.

A la subhasta, Philips va descriure el rellotge com un dels "primers i més col·leccionables models de Speedmaster". Creien que era un model de 1957.

Més tard, es va descobrir que el rellotge no era un Speedmaster, sinó que es tractava d'una peça "Frankenstein", que combinava alguns components d'Omega amb peces d'altres fonts, segons ha explicat a la CNN Giovanni Alegre, director sènior de comunicacions d'Omega.

El rellotge s'havia d'exposar al seu museu a Biel, Suïssa, creient que era un "rellotge estrany i excepcional que seria imprescindible per a les col·leccions de l'aparador d'Omega".

El rellotge Speedmaster subhastat per Phillips el 2021
El rellotge Speedmaster subhastat per Phillips el 2021

Acusen tres antics treballadors

El fundador de l'empresa Omega denuncia que han estat víctimes d'una "activitat delictiva organitzada".

L'empresari suís apunta a tres dels seus antics treballadors. Assegura que van admetre col·laborar amb intermediaris per muntar un rellotge fals i vendre'l per uns 3,19 milions.

Omega ja ha presentat càrrecs penals contra els implicats. El rellotge falsificat servirà ara de prova en la investigació.

ARXIVAT A:
Policial
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut