Expectació per la via verda que s'està fent entre l'Hospitalet de l'Infant i Cambrils

La via verda recorrerà 19 quilòmetres i per allà on passaven els trens s'hi podrà caminar i anar en bicicleta
Redacció Actualitzat
TEMA:
Mobilitat

L'antiga via del tren entre l'Hospitalet de l'Infant i Cambrils es transformarà en una via verda. Per allà on passaven els trens s'hi podrà caminar i anar en bicicleta. Al març es va començar a desmantellar el traçat ferroviari litoral. Ara, les obres avancen i Adif preveu acabar-les a finals d'any. 

La via verda recorrerà 19 quilòmetres, passant per Mont-roig del Camp.

S'aprofitarà el traçat de l'antiga via de la costa, en desús des del 2020, arran de la posada en marxa de la variant ferroviària.

L'alcaldessa de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Assumpció Castellví, ha explicat el que significa la via verda:

"A part de ser una oportunitat turística, també és una oportunitat cultural i patrimonial perquè volem recuperar la història ferroviària del nostre municipi, en concret de l'Hospitalet de l'Infant, de recuperar aquest traçat històric que va començar el 1865."

 

L'Ajuntament de l'Hospitalet, que veu difícil que la via verda sigui una realitat abans del 2026, vol convertir l'antiga estació de l'Hospitalet de l'Infant en un punt d'informació.

En Joan Sànchez, un veí de la zona, ja ha recorregut un tram, tot i haver-hi pedres i estar inacabat: "Estic molt content."

L'Arnau Pagès també celebra la construcció de la via verda: "Que els ciclistes no hagin d'anar per carretera em sembla molt més segur."

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut