ELECCIONS MUNICIPALS 28M

Eva Parera (Valents): "No es pot tornar a entregar l'Ajuntament de Barcelona a Ada Colau"

La candidata de Valents a les municipals de Barcelona assegura que no tornarà a fer una operació com la de fa quatre anys, en què el seu partit, liderat aleshores per Manuel Valls, va permetre la investidura de l'alcaldessa

Paula Florit GomilaActualitzat

"Aquest cop decideixo jo. I no. No es pot tornar a entregar l'Ajuntament de Barcelona a Ada Colau". Eva Parera, candidata de Valents a les eleccions municipals del 28 de maig, ha estat contundent quan se li ha plantejat la possibilitat de repetir la mateixa operació que, fa quatre anys, va permetre la investidura de l'alcaldessa dels Comuns. Tres vots del seu partit --aleshores Barcelona pel Canvi-Cs, liderat per Manuel Valls--, ho van fer possible.

"Estic decebuda amb el fet que es va fer un sacrifici amb una investidura que no ha servit per a res", ha afegit en una entrevista a "Els matins" de TV3. De la mateixa manera, ha descartat facilitar un alcalde de qualsevol partit independentista.

"No puc compartir un govern amb un president que dona un cop d'estat i fa fugir 7.000 empreses de la ciutat de Barcelona". Segons les cambres de comerç, un any després de l'1-O havien marxat de tot Catalunya unes 4.500 empreses.

La candidata de Valents ha remarcat que els seus vots només serviran per ser ells al govern.

"Els nostres vots serviran perquè Valents entri al govern, aquí no es regalen els vots".

Sobre habitatge, Parera ha associat els preus elevats dels lloguers a Barcelona a una manca d'oferta: "Si l'oferta no cobreix la demana que hi ha, els preus s'inflen". Per ella, la solució passa per "eliminar mesures que desincentiven la construcció i substituir-les per altres que incentivin, com bonificacions fiscals o elevant el sostre de construcció en alguns districtes". També fent que "desapareguin les ocupacions". Això, segons ella, "farà que més gent posi els seus pisos al mercat de lloguer."

"Els pisos turístics han d'existir", ha afirmat la candidata de Valents, que defensa que "atrauen turisme familiar". Ara bé, creu que s'hauria de canviar el model: "Han d'ocupar edificis sencers i intentar que no convisquin amb pisos on viu gent de lloguer o de compra".

Amb tot, es presenta a les eleccions amb el lema "Barcelona gran de nou", inspirant-se, assegura, en Ronald Reagan, no en Donald Trump --que abandera el "Make America great again". "Estem amb una crisi econòmica i s'han d'aplicar mesures com les que aplicava Reagan en el seu moment: menys burocràcia, menys impostos i mesures proempresa".

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023Valents
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut