
Estrelles Michelin: 2 per a Cocina Hermanos Torres i mantenen les 3 Can Roca, ABaC i Lasarte
Consulta el mapa interactiu dels restaurants catalans amb estrella de la Guia Michelin 2019
Nit d'estrelles de la cuina a Lisboa amb les novetats de la Guia Michelin 2019 d'Espanya i Portugal. Quatre restaurants catalans sumen nous guardons en el club de les estrelles: Cocina Hermanos Torres, Terra, Oria i La Barra de Carles Abellán i tres en mantenen les 3 que ja tenien: Lasarte, Celler de Can Roca i Àbac.
Celebramos con @Berasategui y @PaoloCasagrande la renovación de las 3 #EstrellasMichelin del restaurante @LasarteBCN en Barcelona. #GuiaMichelin2019. #michelinstar19 pic.twitter.com/H0IdgNbMJc
La guía MICHELIN (@GuiaMichelin_ES) 21 de noviembre de 2018
¡Enhorabuena a Joan Roca! El restaurante @CellerCanRoca seguirá luciendo sus brillantes 3 #EstrellasMichelin en Girona. #GuiaMichelin2019 #michelinstar19 pic.twitter.com/yi77ERkWxQ
La guía MICHELIN (@GuiaMichelin_ES) 21 de noviembre de 2018
Feliz @JordiCruzMas al ponerse de nuevo la chaquetilla que confirma las 3 #EstrellasMichelin de @abacbcn en Barcelona. #GuiaMichelin2019. #michelinstar19 pic.twitter.com/TamXXop0X5
La guía MICHELIN (@GuiaMichelin_ES) 21 de noviembre de 2018
Amb dues estrelles, la guia distingeix el restaurant Cocina Hermanos Torres, de Barcelona. És la nova aposta dels coneguts bessons al barri de les Corts, després del tancament del Dos Cielos barceloní.
Novedad 2 #EstrellasMichelin #GuiaMichelin2019 al restaurante #CocinaHermanosTorres en Barcelona. La atrevida puesta en escena de @HermanosTorres. La cocina en el centro de sala como gran protagonista. #michelinstar19 pic.twitter.com/9G9WOWePo2
La guía MICHELIN (@GuiaMichelin_ES) 21 de noviembre de 2018
Els cuiners Sergio i Javier Torres han definit el seu projecte com a ''titànic, ''un somni''. En paraules de Sergio Torres, se'ls ha premiat l'esforç que hi ha el darrere, econòmic i de personal, en un projecte que fa deu anys que l'estat madurant. Javier Torres assegura que ''per fi tenim el nostre projecte personal'', que considera ''arriscat i potent'' alhora que admet que el procés ha estat emocionant i es fixa el repte de ''millorar perquè arribi la tercera'' estrella.
Amb una estrella i per primera vegada, han estat distingits els restaurants Terra, del xef Paco Pérez, a s'Agaró; Oria, del xef Martín Berasategui, i La barra de Carles Abellán, aquests dos últims a Barcelona.
Novedad 1 #EstrellasMichelin #GuiaMichelin2019 al restaurante #Terra en Hotel Alábriga de S'Agaró (Girona). Creaciones de mar y montaña en un marco sofisticado. Bajo la dirección del chef @Miramar_P_Perez, cuenta hasta con su propio huerto. #michelinstar19
La guía MICHELIN (@GuiaMichelin_ES) 21 de noviembre de 2018
Novedad 1 #EstrellasMichelin #GuiaMichelin2019 al restaurante #Oria en Barcelona. ¿El hermano pequeño del restaurante Lasarte? No, un restaurante con personalidad propia en @monument_hotel. #michelinstar19
La guía MICHELIN (@GuiaMichelin_ES) 21 de noviembre de 2018
Novedad 1 #EstrellasMichelin #GuiaMichelin2019 al restaurante #LaBarraDeCarlesAbellán en Barcelona. ¡Sumérgete en un mar de sensaciones! Tapas modernas con producto marino e imaginación terrestre. @carlesabellan #michelinstar19
La guía MICHELIN (@GuiaMichelin_ES) 21 de noviembre de 2018
Mapa interactiu de les estrelles Michelin a Catalunya
En aquest mapa interactiu pots consultar tots els restaurants catalans amb estrella Michelin:
També pots buscar els restaurants distingits en aquest cercador:
Espanya ha sumat aquest dimecres un nou tres estrelles, i ja en són 11. Ha estat per a Dani García Restaurant, de Marbella, en reconeixement a una cuina contemporània que beu de la tradició andalusa.
"Quan vaig començar, l'alta cuina no existia a Andalusia i la poca que hi havia estava aferrada a França i Bèlgica. Quan vaig sortir-m'en del foie i la trufa em van dir que era una bogeria. Però d'això és del que em sento més orgullós."
En el conjunt d'Espanya, Martín Berasategui ja suma 10 estrelles en aconseguir-ne una per a l'Oria, de Barcelona, i una altra per al eMe Be Garrote, de Sant Sebastià.
També destaca l'entrada a la Guia de restaurants del País Valencià com el Ricard Camarena del qual la Guia en lloa una cuina amb predomini vegetal gràcies a la feina que fa amb pagesos de l'entorn. I, com a lloc d'interés gastronòmic, la Guia ressalta Calp, a la Costa Blanca d'Alacant, amb tres restaurants i un altre a Alacant mateix, que és el Xato de la Nucía.
Un dels nous premiats, Carles Abellán, ha manifestat la seva alegria per la distinció a través de la xarxa:
Estamos muy felices!!!⭐️ https://t.co/TF5raozfUU
carles abellan (@carlesabellan) 21 de noviembre de 2018
En aquesta Guia 2018 ja no hi apareix el restaurant Sant Pau de Carme Ruscalleda que va tancar les portes fa uns dies. Però la cuinera catalana ha felicitat els restaurants reconeguts en aquesta edició.
Felicitacions a totes les noves ⭐️ Michelin!!!! pic.twitter.com/EFlbq7M7Rw
Carme Ruscalleda (@Xef_Ruscalleda) 21 de noviembre de 2018
Els que han perdut estrelles són Nectari, que ha perdut la que tenia, el Cinc Sentits -per tancament i trasllat- i el Roca Moo, que ha abaixat la persiana.
Els reconeixements de la Guia Michelin 2019 per a Espanya i Portugal s'han fet públics durant una gala aquest dimecres a la nit a Lisboa.
- ARXIVAT A:
- Gastronomia