Estiu d'obres a la ronda de Dalt amb un carril menys per sentit: consulta com t'afectarà

Fins al 5 de setembre, la circulació entre les sortides 5 i 6 es limitarà a dos carrils per sentit

Redacció/AgènciesActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona comença aquest dimecres les obres per cobrir el tram de 340 metres de la ronda de Dalt entre l'IES Vall d'Hebron i l'avinguda de Vallcarca.

Per poder executar aquests treballs, dimecres a la nit es tallarà el carril esquerre de circulació en sentit Besòs i la nit següent, de dijous a divendres, es farà el mateix amb el carril esquerre en sentit Llobregat, a un tram d'uns 650 metres, entre la sortida 5 i la 6.

Les afectacions duraran fins al 5 de setembre, dia en què es començaran a fer la reimplantació dels carrils. Fins aleshores hi haurà habilitats només dos carrils per cada sentit.

Amb les obres, es construirà el mur central de recolzament de l'estructura de la cobertura, la pròpia cobertura i els passos de serveis a la cobertura, així com la resta d'elements necessaris per habilitar l'estructura com a túnel.


540 metres de Ronda de Dalt coberta

La intervenció és la segona fase de la cobertura de la ronda de Dalt al pas pel districte d'Horta-Guinardó. El nou tram cobert continua el d'uns 200 metres que s'ha executat a la primera fase, entre el mercat i l'institut de la Vall d'Hebron.

Quan finalitzin les obres de cobertura, el maig del 2027, caldrà tirar endavant les obres d'urbanització del nou espai que s'haurà generat, una nova superfície per a ús ciutadà i verd per als veïns dels barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera

La definició i les característiques de la zona de passeig i activitats s'haurà de concretar en un projecte posterior. Tot plegat, s'estima que tindrà un cost total d'uns 41 milions d'euros, dels quals uns 31 seran en aquest mandat.

Per l'Ajuntament, aquesta és "una de les actuacions prioritàries en matèria urbanística i de gran importància per al desenvolupament dels barris de la zona i del conjunt de la ciutat".

"A més, s'atén a una demanda ciutadana llargament reivindicada i es dona compliment al gran pacte de ciutat amb entitats veïnals i grups polítics", hi afegeix la primera tinenta d'alcaldia, Laia Bonet.

Anar al contingut