Pla general de Marta Rovira i Oriol Junqueras conversant telemàticament en un acte d'Esquerra, el 6 de novembre del 2021. (Horitzontal)
Pla general de Marta Rovira i Oriol Junqueras conversant telemàticament en un acte d'Esquerra, el 6 de novembre del 2021. (Horitzontal)

Esquerra veu la CUP com una "aliança imprescindible" per evitar una sociovergència "que ha marcat la corrupció"

ACN Barcelona .-Esquerra ha tornat a situar obertament la CUP com a soci preferent. Els republicans han assegurat que veuen els anticapitalistes com una "aliança imprescindible" i "estratègica" per superar la sociovergència. El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha titllat les històriques aliances entre el PSC i l'antiga CiU de "model caduc que ha marcat la corrupció" i ha reivindicat un nou marc polític "amb gent del país, treballadora i honrada". En el primer acte de partit presencial des que va esclatar la covid, Junqueras ha conversat amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que ha alabat els cupaires dient que són la millor opció "per lluitar i fer real la transformació", tot especificant que la seva mà estesa "no és per a un moment puntual".

Junqueras i Rovira han criticat els "bondadosos i poderosos" que "sempre s'han sentit còmodes amb la sociovergència", ja que han assegurat que aquestes antigues aliances "els han servit durant dècades per enriquir-se". Els líders republicans han llençat aquesta crítica en el marc del rebuig del partit a l'ampliació de l'aeroport del Prat, que Junqueras ha definit "d'operació especulativa".A parer del president d'Esquerra, els grans empresaris "mimen constantment" l'antiga sociovergència i desitgen "reconstruir-la" per així poder tirar endavant el projecte d'Aena per ampliar la tercera pista de l'aeroport. Junqueras ha recordat que els socialistes continuen traçant aliances amb els post convergents jxCat a diverses institucions, com la Diputació de Barcelona o alguns consells comarcals i ajuntaments.Durant l'acte amb la militància republicana celebrat aquest dissabte a Barcelona, els caps de files d'ERC han situat el seu projecte polític com a alternativa aquestes aliances. I han convidat a la CUP a traçar un model conjunt estable. "Per nosaltres és una aliança estratègica. Volem treballar amb la CUP, que significa poder garantir un futur sostenible", ha afirmat Rovira, tot afegint que una entesa amb els anticapitalistes "dona molta més força per lluitar contra els interessos elitistes i els oligopolis". La defensa d'un referèndum , una agenda feminista, l'aposta per la integració i les garanties socials, i les polítiques per frenar la crisi climàtica són tres dels pilars estratègics que el partit ha situat implícitament com a eixos que poden seduir els cupaires.Al mateix temps, Rovira ha defensat que un acord amb la CUP "permet garantir el 52% de vot independentista de les darreres eleccions". Per aquest motiu, ha assegurat que la intenció dels republicans és traçar una aliança "que no sigui per un moment puntual, sinó per transformar i garantir un futur que lluiti contra l'Statu quo. "O ens aliem per lluitar i fer real la transformació, o ens seguirem trobant amb el mateix de sempre, que fan els de sempre", ha reblat la secretària general d'ERC.

Anar al contingut