Els presidents Torra i Puigdemont
Els presidents Torra i Puigdemont

"Espectacular", "clar" i "ferm", entre les reaccions a la declaració de Turull al judici

Actualitzat

Mentre compareixia l'exconseller de la Presidència Jordi Turull al Tribunal Suprem s'han repetit les mostres de suport dels representants del govern i de les forces polítiques independentistes.  

El president Quim Torra ha elogiat Turull per "desemmascar" la justícia espanyola.

Torra també s'ha mostrat orgullós de ser soci i haver estat president d'Òmnium i associat de l'ANC i ha qualificat d'"aberrant" que es pregunti als acusats en el judici del procés si en són socis.

 

L'expresident Carles Puigdemont ha qualificat la declaració de Jordi Turull d'"espectacular":

 

El conseller d'Interior, Miquel Buch, també ha lloat la declaració de Jordi Turull.

 

També ho ha fet un altre dels acusats en el judici del procés, Joaquim Forn, que ha qualificat la seva intervenció d'"impecable" i "enorme":

 

Per la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, estem davant un "judici farsa" on "no hi ha ni l'intent de justificar la rebel·lió i la sedició perquè no hi ha cap prova". Elsa Artadi ha valorat la declaració de Jordi Turull al sortir de la sessió d'aquest dimarts al matí al Suprem: "Hem vist la cara i la creu d'aquest judici."

Per Artadi, Turull és la cara, "exemplificada per un gran conseller digne, ferm, amb grans conviccions i amb un relat coherent". La Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, en canvi, són la creu:

"No tenen cap raonament ni jurídic, ni lògic, ni fàctic. Es confonen fets i dates, no sabem si per incompetència o per voler confondre el conseller Turull."


La consellera ha criticat l'actitud de Marchena perquè ha mostrat "un punt de menysteniment" cap a Turull quan li diu: "Ja podrà desfogar-se després." També ha denunciat que intenten criminalitzar la societat civil catalana a través de les seves associacions.

La cupaire Mireia Boya ha subratllat la "ironia característica" de Turull davant el fiscal Jaime Moreno:

 

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha denunciat, per la seva banda, que la policia els ha fet fora de davant del Tribunal Suprem quan volien atendre la premsa.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut