Espanya s'implica en el conflicte Rússia-Ucraïna i envia una fragata al mar Negre

Espanya s'afegeix a la mobilització d'efectius a la regió fronterera entre Ucraïna i Rússia, mentre defensa una resposta "diplomàtica" a la crisi
Actualitzat
TEMA:
Exèrcit espanyol

En plena tensió entre l'OTAN i Rússia per la situació a Ucraïna, Espanya ha enviat un vaixell d'acció marítima i en els propers dies sortirà una fragata cap al mar Negre en el marc d'una missió de l'Aliança Atlàntica.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha anunciat que avancen a la setmana vinent l'enviament previst de la fragata Blas de Lezo.

D'aquesta manera, Espanya s'afegeix a la mobilització d'efectius a la regió fronterera entre Ucraïna i Rússia, mentre continuen els esforços diplomàtics per evitar una escalada del conflicte.

La ministra ha afirmat que Espanya és un "aliat seriós" de l'Aliança Atlàntica i ha posat com a exemple el desplegament de més de 350 efectius a Letònia.

"Espanya participa en tots els desplegaments de l'OTAN i, en aquest cas concret, s'ha avançat la sortida de la fragata dins d'allò acordat"

A més, Robles també ha mostrat la disposició a enviar caces i tropes a Bulgària, en cas que ho sol·liciti l'Aliança Atlàntica.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, en un homenatge a les víctimes del Yak-42 (EFE/Mariscal)


Una resposta "diplomàtica"

De tota manera, Robles ha insistit que la posició espanyola, com la de l'OTAN en el seu conjunt, respecte a la situació entre Rússia i Ucraïna "és que la resposta sigui diplomàtica i hi hagi una desescalada".

En aquest sentit, la ministra ha insistit que la posició de tots els membres de l'OTAN "és clara", en el sentit que Rússia "no pot dir a cap país allò què ha de fer".

 

ARXIVAT A:
Rússia Ucraïna Exèrcit espanyol
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut