Famílies libaneses que han fugit en cotxe del sud del país, aquest dilluns a la nit en una plaça de Beirut (EFE)

Espanya insta els espanyols que són de pas al Líban a marxar-ne i prepara un pla d'evacuació

900 ciutadans espanyols viuen al Líban i també hi ha destinats 650 soldats espanyols entre els cascos blaus de l'ONU que patrullen la frontera entre Israel i el Líban des del 1978
Redacció/agències
TEMA:
Líban

El Ministeri d'Exteriors ha fet aquest dilluns una crida a no viatjar al Líban i també insta els ciutadans espanyols que hi hagi al país a marxar-ne "fent servir els mitjans comercials disponibles", sobretot si l'estada és temporal.

El motiu evident és l'enorme escalada en el conflicte entre Israel i Hezbollah que podria acabar en una guerra oberta. En els bombardejos d'Israel d'aquest dilluns han mort gairebé 500 persones

La crida l'han feta a través de l'ambaixada espanyola a Beirut, que ha afirmat que té preparat un pla d'evacuació de civils que s'activarà "en cas que les circumstàncies ho exigeixin":

 

900 ciutadans espanyols viuen al Líban

Segons el Ministeri d'Exteriors, hi ha uns 900 ciutadans amb nacionalitat espanyola que ara mateix viuen al Líban i estan registrats a l'ambaixada a Beirut.

De les recomanacions del ministeri se n'ha fet ressò el Departament d'Unió Europea i Acció Exterior de la Generalitat, que ha adreçat els catalans que siguin al Líban als serveis consulars del Ministeri d'Exteriors:

650 soldats espanyols al Líban com a cascos blaus de l'ONU

D'altra banda, la ministra de Defensa espanyola, Margarita Robles, ha dit aquest dilluns que els més de 650 soldats espanyols destinats amb l'ONU al Líban "estan amb la moral molt alta".

La ministra ha afegit que Israel els ha avisat amb temps dels bombardejos, com fa habitualment, i que aquest dilluns els militars espanyols s'han refugiat "als búnquers".

Robles també ha explicat que, des de les explosions de busques i walkie-talkies de la setmana passada, els soldats han suprimit les patrulles i només fan "el que és indispensable".

Els soldats espanyols al Líban formen part de la Força Interina de les Nacions Unides al Líban, la FINUL, la missió que l'ONU manté al país des del 1978 per patrullar a la frontera amb Israel.

 

ARXIVAT A:
Líban Israel Hezbollah
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut